Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna: Diplomatik misyonlarımıza ‘hayvan gözleri bulunan paketler’ gönderiliyor

Ukrayna: Diplomatik misyonlarımıza 'hayvan gözleri bulunan paketler' gönderiliyor


Ukrayna Dışişleri Bakanlığı birden fazla ülkedeki Ukrayna büyükelçilikleri ve konsolosluklarına içlerinde hayvan gözü bulunan kanlı paketler gönderildiğini duyurdu.

Bakanlık sözcüsü Oleg Nikolenko hayvan gözü içeren kanlı paketlerin Macaristan, Hollanda, Polonya, Hırvatistan, Avusturya ve İtalya’daki Ukrayna büyükelçiliklerine ayrıca İtalya’nın Napoli, Polonya’nın Krakow ve Çekya’nın Brno kentlerindeki konsolosluklarına gönderildiğini açıkladı.

“Bu mesajın anlamını çözmeye çalışıyoruz” diyen Nikolenko, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba’nın ülkenin tüm diplomatik misyonlarında güvenliği artırma talimatı verdiğini de aktardı.

İSPANYA’DAKİ BOMBALI MEKTUPLARIN ARDINDAN YAŞANDI

Olay İspanya’da Ukrayna’nın Madrid Büyükelçiliği dahil İspanya’nın Kiev’e verdiği destekle bağlantılı altı noktaya bombalı mektupların gönderilmesinin ardından yaşandı.

Büyükelçiliğe gönderilen mektup bir kişinin yaralanmasına yol açmıştı.

İspanyol yetkililer ardından İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in ofisine, bir hava üssüne, Ukrayna’ya silah gönderen bir şirkete, ABD’nin Madrid’deki büyükelçiliğine ve İspanya Savunma Bakanlığı’na da bombalı mektup gönderildiğini açıklamıştı.

Rusya’nın İspanya’daki büyükelçiliği ise bombalı mektupları kınadığını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version