Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye ile Yunanistan arasında Almanya arabuluculuğunda görüşme

Türkiye ile Yunanistan arasında Almanya arabuluculuğunda görüşme


– Ankara’dan gelen “Bir gece ansızın gelebiliriz” açıklamaları eşliğinde son dönemde yeniden gerilen Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde Almanya yeniden arabulucu olarak devreye girdi. Doğu Akdeniz’deki sondaj krizinin yatışmasında da rol oynayan Almanya’nın arabuluculuğunda, Türkiye ile Yunanistan arasında Brüksel’de bir görüşme yapıldığı belirtildi.

TRT Haber’in aktardığına göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya ve Yunanistan’dan yetkililerle birlikte iki ülke arasındaki iletişim kanallarının yeniden canlandırılması konulu üçlü bir görüşme yaptı.

Görüşmeye, Kalın’ın yanı sıra Almanya Federal Şansölyelik Dış ve Güvenlik Politikası Danışmanı Jens Plötner ve Yunanistan Başbakanı Diplomatik Ofis Direktörü Anna-Maria Boura katıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan en son, “Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan’ı ürkütüyor. ‘Tayfun’ diyorsun, Yunan ürküyor, ‘Atina’yı vurur’ diyor. Sen rahat durmazsan vuracak tabii” demişti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise bu sözlere “Kuzey Kore tavırları” diyerek tepki göstermişti. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version