Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TÜMTİS’ten tutuklu İranlı sendikacılarla dayanışma çağrısı

TÜMTİS'ten tutuklu İranlı sendikacılarla dayanışma çağrısı


İran’da 1 Mayıs’taki grevin ardından çok sayıda sendika yöneticisi ve üyesinin tutuklandığını hatırlatan TÜMTİS, halen cezaevindeki isimlerden birinin de Tahran ve Banliyösü Otobüs İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Şahabi olduğunu belirtti.

TÜMTİS’ten yapılan açıklamada, Rıza Şahabi ve diğer sendika aktivistlerinin, aileleri ve yakınlarıyla görüştürülmediği, adil yargılanma ve haber alma haklarının engellendiği ifade edildi.

Rıza Şahabi’nin, TÜMTİS’in de üyesi olduğu, dünyada 20 milyonu aşkın taşımacılık işçisini temsil eden Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu’na (ITF) bağlı Tahran merkezli taşımacılık işçileri sendikasının yöneticisi olduğu vurgulanan açıklamada, şu çağrı yapıldı:

“Şu anda İran’da, binlerce taşımacılık işçisi, daha iyi ücret, sosyal haklar, sigorta ve sendikalaşma hakkı talebiyle grevdedir. Grevdeki işçiler, aynı zamanda Rıza Şahabi’nin serbest bırakılmasını talep etmektedirler. Taşımacılık işçisi kardeşlerimizin haklı taleplerinin yanında olduğumuzu belirtmek tutuklu sendikacı Rıza Şahabi’nin hürriyeti ve sağlığı önündeki engellere ve baskılara son verilmesine ilişkin talebimizi iletmek üzere konsolosluk önünde basın açıklaması gerçekleştireceğiz.”

İran’ın İstanbul konsolosluğu önünde yapılacak basın açıklamasının saati ise 11:00. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version