Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakim karşısına çıktı

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakim karşısına çıktı


İlk duruşma öncesi TTB adına basın açıklamasını, birliğin ikinci başkanı Ali İhsan Ökten okudu.

Ali İhsan Ökten, “Tamamen siyasi hedeflerle ve açık bir hukuksuzlukla sürdürülen bu sürecin bugün sonlandırılmasını umut ediyoruz” dedi.

Ökten, “Türk Tabipleri Birliği ve tabip odalarımızın örgütsel bütünlüğü ile buradayız ve Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın derhal serbest bırakılmasını ve hakkındaki suçlamaların düşürülerek ilk duruşmada beraatini bekliyoruz” diye konuştu.

Aralarında Dünya Tabipleri Birliği (WMA), Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) de yer aldığı pek çok uluslararası sivil toplum kuruluşu (STK) da, Fincancı’nın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

STK’ların ortak açıklamasında, Fincancı’nın özgürlüğüne kavuşmasının, insan hakları savunuculuğu için de olumlu bir anlam ifade edeceği kaydedildi.

Şebnem Korur Fincancı hakkında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarında “kimyasal silah kullandığı” iddialarına yönelik değerlendirmeleri sonrası 20 Ekim’de soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlamalarıyla soruşturma başlattığı Fincancı, 26 Ekim’de gözaltına alındı, 27 Ekim’de de tutuklandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version