Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TİSK Başkanı Akkol: Asgari ücret makul olmalı

TİSK Başkanı açıkladı: EYT'de işverenlerin üç önerisi de kabul edildi


Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücretin mutabakatla belirlenmesinin çalışma hayatı açısından önemli olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen TİSK’in 28’inci Olağan Genel Kurulu’nda konuşma yapan Akkol, “Asgari ücret taban ücrettir. Makul olması gerekir. İmkanı ve gücü olan işverenlerimizi, bunun üzerinde ücretler vermeye de teşvik ediyoruz” dedi.

Asgari ücretin vergi dışı bırakılmasının devlet, işçi ve işveren temsilcilerinin üçlü mutabakatıyla sağlandığını anlatan Akkol, bunun devamı için gerekli çabayı göstereceklerini ifade etti.

Pandemi döneminde işçilerin maaşını tam almasını bir lütuf gibi anlatan Akkol, şu açıklamayı yaptı: “Geçmişi bazen hızlı unutuyoruz. Ama 2-2,5 yıl önce bir kaos ortamı vardı dünyada. Bizim işletmelerimiz çalıştı, işçilerimiz memnun oldu, tam maaş aldı. Sendikalarımız memnun oldu. Bu dönemde de bizi dinleyen, gerekli desteği bizlerden esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve sayın bakanlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.”

‘ŞİKAYET BİTTİ, GRİ LİSTEDEN ÇIKTIK’

En önem verdikleri ve çözmek için sonuna kadar çaba gösterdikleri konulardan birinin çalışma hayatındaki kutuplaşma olduğunu dile getiren Akkol, devlet, işçi ve işverenin ayrı olduğu bir algıyı keskinleştiren söylem ve aksiyonların halen var olduğu şikayetinde bulundu ve ekledi: “Biz ayrı gemilerde değiliz. Farklı düşündüğümüz konular var ve olacak da bundan sonra ama üçlü sac ayağı dediğimiz, devlet, işçi ve işverenlerin bir araya geldiği her konu, imkansızı başardığımız, herkesin kazandığı sonuçlar doğurdu. Bu yaklaşım yurt dışı temsilimizde de karşılık buluyor. Yine somut bir örnek vereyim. Kamu, işçi, işveren yapıcı ilişkilerinin tesis edilmesi sonucunda, ülkemiz iki yıldır Uluslararası Çalışma Örgütü’nün gri derler, kara derler bu listesinde yer almıyor. İşçi, işvereni şikayet etmiyor, işveren, işçiyi şikayet etmiyor, devlet arkamızda. Bu da bizim için önemli bir gurur.” (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version