Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tepki gören müdahale: Polis‘ten ‘Adalet ve Özgürlük’ isteyenlere tokat

Tepki gören müdahale: Polis‘ten ‘Adalet ve Özgürlük’ isteyenlere tokat


Kameralara her gün şiddet yansıyor. Polis onlara nefes aldırmıyor. Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul ve 9 tutuklu arkadaşları için özgürlük istediler. Ancak yine tartaklandılar.

Erdoğan rejiminin hedefindeler. Sebebi ise iktidar gibi düşünmemeleri. İkinci kez tutuklanan Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul halen Ağrı Patnos cezaevinde. Onunla birlikte 9 arkadaşı daha tutuklu. Takipçileri, Kuytul ve diğer tutuklulara özgürlük istiyor. Bu talebi de sokaklarda dile getiriyor. Ancak ya coplanıyor, ya darp ediliyor.

Tutuklu arkadaşları için Anayasal haklarını kullanarak yürümek isterken sokak ortasında her seferinde işkenceye maruz kalan Furkan Vakfı üyelerine Adana polisi yine müdala etti.

POLİS ‘ADALET VE ÖZGÜRLÜK‘ İSTEYENLERE TOKAT  ATTI

AKP‘nin kirli bir kumpas sonucu tutuklanan Alparslan Kuytul ve 9 arkadaşının 13 Ocak’taki mahkemesine sayılı günler kalan bir grup vakıf üyesi Adana’da destek yürüyüşü yapmak istedi.

Ellerinde pankartlarla Adalet ve Özgürlük yürüyüşü yapan Furkan Vakfı üyelerine polisin müdahalesi gecikmedi. ‘Adalet ve Hürriyet‘ sloganları atan grubu engellemek isteyen polis vakıf üyelerine tokat attı.

GÖRÜNTÜYE RAĞMEN ATTIĞI TOKATI İNKAR ETTİ

Sivil polis memuru, grubun tepki gösterilmesi üzerine attığı tokadın kamera görüntüsüne rağmen inkar etti.

Hatta hiç çekinmeden ‘Tokat attıysam şikayetçi olun” bile dedi.

Seslerini duyurmak için yürüyen Furkan Vakfı üyerine polisin tokat atması, hareketin sosyal medya hesabından paylaştı;

“İşkenceci Adana Emniyeti’nin Gerçek Yüzü Hadsiz Emniyet Memuru, Alparslan Kuytul Hoca ve 9 Arkadaşı İçin Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü Gerçekleştiren Bir Furkan Hareketi Mensubuna Tokat Attı! İşte O Anlar“

Tokat görüntülerinin paşlaşılmasının ardından çok sayıda tiwitter kullanıcısı #AdanaEmniyeti  etiketleyerek tokat atılmasına tepki gösterdi.

Furkan Vakfı üyeleri 13 Ocak‘ta Mahkemeye çıkacak olan Alpasrlan Kuytul ve 9 arkadaşının tahliye edilmesi için bir süredir seslerini duyurmaya çalışıyordu.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version