Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tedavi edilmeyen gribal enfeksiyon zatürreye çeviriyor

Tedavi edilmeyen gribal enfeksiyon zatürreye çeviriyor


Artı Gerçek-Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğçe Tural Kara, kış mevsiminin başlamasıyla gribal enfeksiyon vakalarında geçen seneye göre artış yaşandığını açıkladı.

Doç. Dr. Kara, özellikle 0-5 yaş grubu çocukların kendilerini çok iyi koruyamamaları nedeniyle enfeksiyon hastalıklarına yatkınlıkları olduğunu belirterek, son dönemde hasta olan çocuklarda ateş, öksürük, burun akıntısı, kusma, ishal ve gözlerde kızarıklık gibi semptomlara rastlandığını dikkat çekti.

‘EÇEN YIL BU KADAR GRİP VAKASI GÖRMEMİŞTİK’

Hasta çocuklar için özellikle uzman kontrolünde ilaç kullanımına dikkat çeken Doç. Dr. Tuğçe Tural Kara, inmeyen ateş ve dirençli öksürüklerde doktora başvurulmasının önemine vurgu yaptı.

DHA’da yer alan habere göre Covid-19 nedeniyle maske kullanıldığını hatırlatan Doç. Dr. Tuğçe Tural Kara, “Geçen sene pandemi nedeniyle maske kullanıyorduk, hijyen kurallarına daha çok dikkat ediyorduk ama bu sene maske kullanımı günlük rutinden kalktığı için herkes kendini korumada eksik kaldı. Bu nedenle vakalar fazla. Geçen yıl bu kadar grip vakası görmemiştik” dedi.

HİJYEN KURALLARINA DİKKAT EDİLMELİ

Hastaların tedavisinin aksamaması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Kara, hastalıkların tedavi edilmediği takdirde daha da ilerleyebileceğini söyledi.

Doç. Dr. Kara, “En ciddi gördüğümüz zatürre vakaları gelişebilir. Mutlaka bu nedenle dirençli ateşlerde hastaneye başvurmaları gerekir” ifadelerini kullandı.

Grip mevsimi döneminde mutlaka hijyen kurallarına dikkat etmek gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Kara şunlara dikkat çekti:

“Hastaysak kendimizi izole etmemiz lazım. Kalabalık ortama girmememiz gerekiyor. Kalabalık ortama giriyorsak semptomu olan kişinin maske kullanmasını öneriyorum. Semptomlar ilerlerse de mutlaka hekimlerine başvursun. Bol bol mevsim meyve ve sebze tüketimi ile su tüketilmeli.”(HABER MERKEZİ)

***Kaynak: Artı Gerçek***
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version