Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TBMM’de konuşan Bakan Bilgin’den asgari ücretle çalışanların oranına ilişkin yeni açıklama

TBMM'de konuşan Bakan Bilgin'den asgari ücretle çalışanların oranına ilişkin yeni açıklama


2023 yılı bütçe görüşmeler TBMM’de devam ediyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçesine ilişkin kürsüye gelen Bakan Vedat Bilgin, yaptığı açıklamalarda yeni asgari ücrete ilişkin konuştu.

Bilgin, ”Geçen senede yaptırmıştım. Kamuoyunun beklentisi nedir diye bir çalışma yapıyorduk. Kasım ayının başında bir çalışma yaptırdık. Kamuoyunun beklentisi çok yüksek çıktı. 8 bin liranın üzerinde çıktı. İşverenlerin beklentisi 7 bin lira civarında çıktı. Asgari ücretliler 7.600 lira dedi. Bu çalışma bize bir kanaat vermesini. Tabi farklı işletmelerdeki işçilere soruldu. Kapsamlı bir çalışma yapıldı. Önümüzdeki dönemde asgari ücretle ilgili çeşitli rakamlar var. Ama benim burada bir rakam telaffuz etmem yakışık almaz. 

Asgari ücretli çalışanların oranı yüzde 38 küsür. Küçümsenecek bir rakam değildir. Yüzde 60 değil, yüzde 38. Asgari ücret düzenlemesi sadece asgari ücretlileri ilgilendiren bir konu değildir. Biz ciddi bir değişiklik yaptığımız da tüm ücretlilerin ücretleri yukarıya tırmanıyor. Asgari ücret, diğer üretleri de belirleyen bir etki yaratıyor” ifadelerini kullandı. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version