Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TBMM Genel Kurulunda, CHP’li Atila Sertel’e kınama cezası verildi

TBMM Genel Kurulunda, CHP'li Atila Sertel'e kınama cezası verildi


TBMM Genel Kurulda, 2023 yılı bütçesi görüşmelerinde söz alan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, çıkan tartışmada CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in, bir milletvekiline hakaret ettiğini iddia etti.

Elitaş, Sertel’in söylediği sözler nedeniyle cezalandırılması gerektiğini belirtti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop da tutanakları inceleyeceğini, grup başkanvekillerine de dağıtacağını söyledi. Daha sonra tutanağı inceleyen Şentop, sarf ettiği söz nedeniyle Sertel’e kınama cezası verilmesini Genel Kurulun oyuna sunacağını bildirdi.

AA’da yer alan haberde Sertel adına savunma yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Sertel’in söz konusu ifadeyi bir başka milletvekiline değil kendine yönelik sarf ettiğini belirtti. Özkoç, “Bunun kararını bugün burada oldubitti ile alıp sanki başka bir milletvekiline hakaret etmiş gibi bir karar alırsanız, bu kesinlikle doğru olmaz. Bunu reddediyorum.” dedi.

Meclis Başkanı Şentop ise “Arkadaşımızın söylediği söz eğer bir milletvekilini muhatap alarak söylenmiş olsaydı zaten geçici çıkarma cezası gerektirirdi. Onun için biz kınama cezası teklif ediyoruz. Söz, kaba ve yaralayıcı bir sözdür. Bu Meclis tarafından cezasız bırakılması doğru değil” ifadelerini kullandı.

Daha sonra yapılan oylama sonucunda, Atila Sertel’e kınama cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından Şentop, bütçe görüşmelerine devam etmek üzere birleşimi saat 11.00’de toplanmak üzere kapattı.(HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version