Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tayyip Erdoğan enflasyonda baz etkisini ‘düşük faiz’ politikasına bağladı: Daha çok hissedeceğiz

Tayyip Erdoğan enflasyonda baz etkisini ‘düşük faiz’ politikasına bağladı: Daha çok hissedeceğiz


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonda baz etkisiyle yaşanması beklenen gerilemeyi ‘düşük faiz’ politikasına bağladı. Erdoğan, “Düşük faiz politikamızın enflasyon üzerindeki olumlu etkilerini yakında daha çok hissedeceğiz.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde “Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni”ne katıldı. Erdoğan’ın buradaki konuşmasından kayda değer bölümler şöyle:

‘100 BİN VARİL PETROL ÇIKARTACAĞIZ’ VAADİ

Enerjide kendi sismik araştırma ve sondaj gemilerimizle Karadeniz’de keşfettiğimiz 540 milyar metreküplük doğal gazla yeni dönemi başlattık. Hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan petrol, doğal gaz arama faaliyetlerini kendimiz yürütüyoruz. Son dönemde petrolle ilgili çeşitli illerimizden müjdeli haberler geliyor. Yurt içi petrol üretimimizi önümüzdeki yıl günlük 100 bin varile çıkartmayı planlıyoruz. Togg ile milletimizin 60 yıllık hayalini daha gerçeğe dönüştürüyoruz.

KILIÇDAROĞLU’NA: GEL BE GEL, BİR ŞEYLER GÖRÜRSÜN

29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 99’uncu yılına bir armağan olarak Togg’un Gemlik’teki en son teknolojiye sahip üretim üssünü hizmete açtık. Akıllı cihaz diye tabir edilen Togg’un testleri devam ediyor. Birkaç ay içinde Togg’u yollarımızda görmeye başlıyoruz. Davet edildiği halde Togg’un fabrika açılışına gelmeyip 10 bin km öteye hamburger yemeye giden vizontele muhalefetini kendi cahilliğiyle baş başa bırakıyorum.

DÜŞÜK FAİZ POLİTİKASININ ETKİSİNİ YAKINDA HİSSEDECEĞİZ

Avrupası ve ABD’si dahil tüm dünyanın en büyük sıkıntısı olan hayat pahalılığı meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Düşük faiz politikamızın enflasyon üzerindeki olumlu etkilerini yakında daha çok hissedeceğiz. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında dahil edene kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. İhracatımız her ay rekor kırarak 255 milyar dolarlık yılsonu hedefimize yaklaşıyor.

BAŞKALARININ EKSİKLERİNE DEĞİL, KENDİMİZE ODAKLANDIK

Bugün atacağımız adımların neticelerini gelecekte göreceğiz. Biz başkalarının eksik ve hatalarına değil her zaman kendimize odaklandık, kendimizi geliştirmeye çalıştık. Doğru bildiğimiz yolda yürümekten asla çekinmedik. Meyve veren ağacı taşlamayı hatta mümkünse kökünü kurutmaya çalışan zihniyet karşımızda yer aldı. Yapamazsınız dediler. Ama biz bunların hiçbirine eyvallah etmedik, boyun eğmedik.

GIDA VE ENERJİDE RAHAT KONUMDAYIZ

Gıda ve enerji krizinin herkesi etkilediği dönemde biz daha rahat konumdayız. Asya merkezli üretim ağına alternatif Türkiye’nin ismi daha çok telaffuz ediliyor. Sizlerden tıpkı bir akıncı gibi Türkiye’nin ihracat bayrağını yeni yerlere ulaştırmanızı daha ileriye yürümenizi diliyorum. Bugüne kadar yatırımlarıyla, üretimleriyle, istihdamıyla, ihracatıyla büyük ve güçlü Türkiye davamıza destek veren kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version