Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Tanık’ Ramazan Toprak, ‘Hablemitoğlu’ davasında Enver Altaylı’yı doğruladı: Halil Şıvgın karıştırmış, öyle bir görüşme hiç olmadı!

‘Tanık’ Ramazan Toprak, ‘Hablemitoğlu’ davasında Enver Altaylı’yı doğruladı: Halil Şıvgın karıştırmış, öyle bir görüşme hiç olmadı!


Eski AKP Milletvekili Ramazan Toprak, Necip Hablemitoğlu davasının iddianamesinde yer alan ve kilit öneme sahip karşılaşmanın yaşanmadığını söyledi. Eski sağlık bakanı Halil Şıvgın, soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde, Necip Hablemitoğlu ve Ramazan Toprak’ın kendisini ziyaret ettiğini, onlar ayrılırken ofise Enver Altaylı’nın geldiğini savunmuştu. Şıvgın ayrıca Altaylı’nın, Hablemitoğlu’nun Gülen cemaati hakkında kitap yazdığını ilk kez burada, kendisinden öğrendiğini anlatmıştı. Halil Şıvgın’ın söz konusu ifadesini yalanlayan Toprak, “Öyle bir karşılaşma yaşanmadı. Halil Şıvgın Bey’in şeker hastalığı nedeniyle geçmiş tarihteki olayı karıştırmış olabileceğini düşünüyorum.” dedi.

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Hablemitoğlu soruşturması kapsamında 2016’da verdiği ifadede; 2002’nin Nisan ya da Mayıs ayında Ramazan Toprak ile Necip Hablemitoğlu’nun, yöneticisi olduğu bir vakfın ofisinde kendisine yaptıkları ziyaretten söz etmişti. Şıvgın, Hablemitoğlu’nun bu görüşmede Alman vakıfları ve Gülen cemaati hakkındaki çalışmalarını anlattığını söylemişti. Şıvgın, Hablemitoğlu ve Toprak’ın bu görüşmeden ayrılırken ofise Enver Altaylı’nın geldiğini, Altaylı’nın, Hablemitoğlu’nun Gülen cemaati hakkında çalışma yaptığını ilk kez burada, kendisinden öğrendiğini savunmuştu:

“(Ramazan Toprak ve Necip Hablemitoğlu) daha sonra görüşmek üzere ayrılırken büroya o an daha önceden tanıdığım olan Enver Altaylı geldi. Enver Altaylı geldikten sonra ‘Kim bunlar’ dedi. Ben de kim olduklarını anlattım. Konuştuğumuz konuları da kendisine ilettim.”

RAMAZAN TOPRAK: BÖYLE BİR GÖRÜŞME HİÇ OLMADI

Savcının Enver Altaylı ve Mustafa Özcan’a yönelik suçlamalarının en önemli gerekçelerinden birini de bu ifadeler oluşturuyordu. Ancak bizzat Ramazan Toprak söz konusu ifadeyi yalanladı. Serbestiyet’e konuşan davanın tanıklarından Ramazan Toprak, böyle bir görüşmenin hiç olmadığını söyledi. Toprak, Hablemitoğlu ile birlikte Şıvgın’ın ofisinden çıkarken Enver Altaylı ile karşılaştıkları iddiasını reddetti.

ENVER ALTAYLI’YLA HİÇ GÖRÜŞMEDİM

Ramazan Toprak, “Öyle bir karşılaşma yaşanmadı. Sadece o gün değil, o gün dışında da Enver Altaylı ile herhangi bir görüşmem, temasım hiç olmadı. Halil Bey’in şeker hastalığı nedeniyle geçmiş tarihteki olayı karıştırmış olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca Enver Altaylı’nın ifadesinden basında çıkanlarda gördüğüm kadarıyla, Enver Altaylı da öyle bir karşılaşmamız olduğunu reddediyor.”

Enver Altaylı, güncel soruşturmalar kapsamında 2017 yılının Ağustos ayında tutuklandı. 78 yaşında. 5 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Yüksek tansiyon hastası. Daha önce defalarca mide kanaması geçirdi. Beynine pıhtı attı. Günlük ‘avlu’ imkanı ise sadece 1 saat. Televizyon da yasak!

ENVER ALTAYLI: HALİL ŞIVGIN YALAN SÖYLÜYOR

Enver Altaylı da soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde Halil Şıvgın’ın ‘yalan söylediğini’ belirtmişti. Altaylı, 19 Ağustos 2022 tarihli ifadesinde ise şunları söylüyor: “Çok açıkça ifade edeyim; Halil Şıvgın yalan söylüyor. Ben merhum sayın Necip Hablemitoğlu ile birlikte ne tek başıma ne de başkasıyla birlikte konuşmadım ve görüşmedim. Bahsi geçen bir görüşme var, o görüşmede hazır bulunmadım. İçeriğini ve detayını da bilmem. Görüşmenin yapılmasına da aracılık etmedim.”

ALTAYLI: MUSTAFA ÖZCAN’IN BENDEN BİR TALEBİ OLMADI

Savcının, “Mustafa Özcan sizden Necip Hablemitoğlu ile ilgili maktulün hayattayken FETÖ ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarda, konuşmalarda, açıklamalarla alakalı maktule yönelik bir ikna, baskı süreci yapmanızı sizden istedi mi?” sorusuna, “Benim Mustafa Özcan ile aramda Necip Hablemitoğlu ile ilgili herhangi bir görüşmem olmadı. Necip Hablemitoğlu’nun yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili benden herhangi bir şey istemedi. Bu konunun beni ilgilendiren bir tarafı da yoktur. Bu dosyada adı geçen veya geçmeyen herhangi bir kimseyle cinayetle ilgili olabilecek en ufak bir görüşmem, bilgi ve fikir alışverişim olmamıştır.” cevabı veriyor.

Enver Altaylı: Hablemitoğlu cinayetinde zerre kadar katkım varsa Allah’ın laneti benim ve ailemin üzerine olsun

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version