Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tahin ve Pekmezi karıştırarak sakın tüketmeyin. Korkutan bir zararı varmış

Tahin ve Pekmezi karıştırarak sakın tüketmeyin. Korkutan bir zararı varmış


Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan Tahin ve Pekmez hakkındaki bu gerçekler herkesi şaşırtıyor. On yıllardır severek tüketiyorduk.

Milliyet’te yayınlanan bir haber kafa karışıklığına yol açtı. Yıllardır büyüklerimiz özellikle kış aylarında tahin pekmez karışımından tüketmemizi önerir.

Tahini tek olarak tüketen insan neredeyse yok denecek kadar azdır. Genellikle kahvaltı sofralarında tahin ile pekmezi karıştırıp tüketmekteyiz. Oysa bu çok sevdiğimiz ikiliyi karıştırmanın oldukça zararlı tarafları varmış.

ARAŞTIRMAYLA ORTAYA ÇIKTI

Yapılan araştırmalar sonucunda tahin ile pekmezin sağlığımıza olan olumsuz etkileri tespit edildi.

ŞEKER YÜKLEMESİNE YOL AÇIYOR!

Tahinin içerisinde yüksek miktarda yağ bulunmakta. Pekmezin içerisinde de çokça şeker. Bu ikili bir araya geldiğinde ise sağlığımız faydadan çok zararlı hale geliyor. Özellikle kilo almak istemiyorsanız bu karışımdan uzak durun. Vücudunuza yağ ve şeker yüklemesi yapma gibi bir durumunuz bulunmuyorsa ayrı ayrı tüketmek bu iki besini daha sağlıklı olacaktır.

VÜCUTTAKİ SUYU DA TUTUYOR!

Tahin pekmez karışımın zararları sadece bununla sınırlı değil elbette.

Tahinin içerisinde yüksek miktarda protein bulunuyor. Bu da böbrek rahatsızlığı yaşayan insanlar için olumsuz etki oluşturmakta. Yani böbrek hastalığınızdan dolayı tedavi görüyorsanız bu karışımı tüketmeyin. Zaten doktorunuz da sizi mutlaka bu konuda uyaracaktır.

Pekmez içerisinde bulunan yüksek miktarda şeker ise şeker hastaları için tehlike oluşturmakta. Ayrıca kanser hastalarının da kesinlikle tüketmesi önerilmiyor.

Vücutta şişkinliğe sebep olabilir..

Bu ikili sık sık tüketildiğinde vücudun belli bölgelerinde şişliklere neden olabiliyor.

Bu şişkinlikler genellikle elde ayakta ve yüzde meydana geliyor. Ayrıca karın bölgesinde de bu sorunlar oluşabilmektedir. Görüldüğü gibi her sabah aralıksız olarak tahin pekmez tüketmek aslında faydadan çok vücuda zarar veriyor.

AYRI AYRI TÜKETİLDİKLERİNDE ASLINDA ÇOK FAYDALILAR

Mynet.com’da yayınlanan bir içerikte; Tahinin hiç bilinmeyen süper faydaları paylaşıldı.

Susam, süt ve süt ürünlerinden daha yoğun kalsiyum içerir. Doğal olarak da tahin de aynı kalsiyum miktarına sahiptir. Aynı zamanda B vitamini, protein ve doymamış yağlar açısından da zengin bir kaynak olan tahinin önemini çinko, demir ve selenyum oranının yüksek olması da artırır. Tahin kemik sağlığından kalp hastalıklarına kadar geniş bir yelpazede vücuda fayda sağlar.

* Kemiklere iyi gelir.

* Bağışıklık sistemini güçlendirir.

* Kalp sağlığını korur.

* Cinsel gücü artırır

* Cildi güzelleştirir

* Tansiyonu düşürür.

* Enerji verir

* Mide dostudur

PEKMEZİN FAYDALARI

Pekmez, magnezyum, fosfor, demir ve protein açısından oldukça zengindir. Kan yapıcı özelliğe sahiptir ve karaciğeri toksinlerden arındırır. Damarları açarak kan basıncını dengeli hale getirir. Gece yatmadan önce pekmez içmek vücut direncini kuvvetlendirir.

* Kemik sağlığına iyi gelir

* Sindirim sistemini korur

* Cilt ve saç sağlığına iyi gelir

* Adet sancılarına iyi gelir

***Kaynak: Artı Gerçek***
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version