Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Taciz haberi nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Sinan Aygül tutuklandı

Taciz haberi nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Sinan Aygül tutuklandı


Artı Gerçek – Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, Twitter’dan paylaştığı ve sonrasında düzelttiği bir haber nedeniyle gece saatlerinde gözaltına alındı. Aygül çıkarıldığı mahkemece “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla tutuklandı.

Aygül, dün akşam sosyal medya hesabından bir taciz iddiası haberi paylaştı.

Bitlis’te 14 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz kaldığını, zanlıların polis ve uzman çavuş olduğunu, mağdur ile zanlıların teşhis için Bitlis Adliyesi’ne getirildiğini yazdı.

Bu paylaşımından bir süre sonra yeni bir açıklama yapan Aygül, haberinin yalanlandığını belirterek, kamuoyundan özür diledi.

Aygül, gözaltına alınmadan önce Twitter hesabı üzerinden, “3 saat önce yaptığım taciz haberinden dolayı halkı kin ve düşmanlığa tahrik iddiasıyla gözaltına alındım. Polisler tarafından şu an evde arama yapılıyor. Gözaltına alınıp karakola götürüleceğim. Ben bir gazeteciyim #gazeteciliksucdeğildir” paylaşımı yaptı.

Paylaşımından kısa bir süre sonra gözaltına alınan Aygül, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık tarafından ifadesi alındı. Aygül, tutuklama talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.(HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version