Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Spor yazarları Arjantin – Avusturalya maçını yorumladı: “Messi varsa sürpriz yok”

Spor yazarları Arjantin - Avusturalya maçını yorumladı: “Messi varsa sürpriz yok”

2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turu karşılaşmasında Arjantin, Avustralya’yı 2-1 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Arjantin’in yıldızı Lionel Messi, kariyerindeki 1000. maçta 789. golüne imza attı.

Fotomaç yazarı Efe Uysal yazısında, “Topa hâkim olan taraf Arjantin olsa da Avustralya maçı istediği tempoya çekti ve ilk 35 dakika şut attırmadı. Ta ki Messi sahneye çıkana kadar. Dünya Kupası eleme turlarındaki ilk golünü atan Messi maçtaki dengeleri de tamamen bozdu. Avustralya için adeta maç orada bitti. Arjantin de Messi önderliğinde devleşmeye başladı. Arjantin taraftartarı da büyük itici güç oldu ve galibiyette çok etkili oldu.” değerlendirmesini yaptı.

Sabah yazarı Bülent Timurlenk köşesinde, “Siz bu satırları okurken Messi 1000. maçına çıktı dün gece. Onu sevmek için Arjantinli, Barcelonalı ya da PSG taraftarı olmaya gerek yok. O, 19 yıldır futbolseverlerin pamuklara sardığı eşsiz bir yetenek. Gelin 999 maçın bilançosuna bakalım. Barcelona ile 778, PSG ile 53 maça çıkan Messi’nin milli forma ile sahne aldığı maç sayısı ise 169. Arjantinli, 999 maçta 789 gole imza attı. 662 gol sihirli sol ayağından gelirken, 97 golü sağ ayağıyla filelerle buluşturdu.” ifadesini kullandı.

Fanatik yazarı M.Çağrı Davran da, “Arjantin’de sakatlığı bulunan Di Maria’nın yerine Pau Gomez ilk 11’de çıktı, hücumda Lionel Messi ve Julian Alvarez’e eşlik etti. İlk yarıda 2006’dan sonra ilk kez gruptan çıkan Avustralya, mümkün olduğunca kapanmaya çalışıp, kariyerindeki 1000. maçına çıkan Lionel Messi’ye özel önlem almaya çalıştı. Arjantin ise istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı. Ancak Tangocular çok şanslılar ki, ellerindeki süperstarı Messi’nin ilk şutunda golü buldular” sözleriyle maçı yorumladı.

TIKLAYIN | 2022 Dünya Kupası son 16 turu | Arjantin 2-1 Avustralya (Maç sonucu)

TIKLAYIN |  Lionel Messi tarih yazmaya devam ediyor; 1000. maçında 789. golünü attı, Maradona’yı geride bıraktı

 

 

 

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version