Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu’dan İmamoğlu’na ‘belediyede terör soruşturması’ yanıtı: Bizim bunları atma yetkimiz olsaydı atardık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelere yönelik yürütülen terör soruşturması hakkında yaptığı basın açıklamasında, "Dağdaki terörle mücadele ne kadar zorsa, bu ondan biraz daha zordur. Çünkü dağdaki teröristi biliyorsunuz" dedi.


Bakan Anayasa’nın 127. maddesinin yerel yönetimler için İçişleri Bakanlığı’na yetki verdiğini belirterek “Kanunların bize verdiği yetkiyi kullandığımız için eleştirildik… Bu soruşturmayı sadece İstanbul için yapmadık” sözlerini ekledi.

Soylu’nun konuşmasında şunlar da yer aldı:

“Biraz önce İBB Başkanlığı’nın bu konudaki açıklamalarını takip ettik. Herkesin kendisini savunma hakkı vardır. Bu hem doğal bir haktır, hem de demokrasi içinde olması gereken bir gerçekliktir.

“Türkiye 40 yıldır terörle mücadele ediyor. Bu yaşanmışlıklardan öğrendiğimiz bir şey de terör örgütlerinin meşru alanları kullanmaları, meşru alanlara sızmasıdır.

“Zaman zaman terörle iltisaklı belediyelere görevlendirmeler yapıldı. Yöneticilere 900 yıla yakın cezalar çıktı. Doğu ve güneydoğuda PKK ve KCK ile irtibatlı olduğu tespit edilen belediye başkanları, meclis üyeleri, personel görevden alındılar.

“Bu devleti tüm terör örgütlerinden temizlemek için ortaya koyduğumuz bir mücadelenin sonucudur. Zorlu bir sürecin sonunda kamuyu çok büyük bir şekilde terör örgütlerinden arındırabildik…

“İBB Başkanı tarihin en başarısız belediye başkanı olarak nitelendirilen, çöp toplamaktan, İBB otobüslerini çalıştırmaktan yoksun bir belediye başkanı, elbette ki bunları kapatabilmek için İstanbul’a ilgi açığını kapatabilmek için, yargı kararından bulamadığı mağduriyeti buradan bulacak.

“Bu basın toplantısının ortaya koyduğu şudur. Bizim 9 Aralık 2021’de dile getirdiğimiz tüm iddianın ikrarını yapmıştır. Terör örgütleri buraya girmemiştir diyemiyor. KHK ile işten çıkarılanları biz hülle ile işe aldık yalandır demedi. Dağdaki teröristleri ve kamuya girmesi kesinlikle mümkün olmayan kişileri işe almadık diyemedi. Bunların hepsi İBB’ye alındı.

“İBB’de terörle iltisaklı 1668 kişinin 505’i İmamoğlu döneminde alınmış. Bunlar kamu görevi yapmaya engel durumu olan kişiler. Bizim bunları atma yetkimiz olsaydı atardık. Kanunun böyle verdiği bir yetki söz konusu değildir. Asıl sorulması gereken soru şudur: Bu kadar insan belediyeye girdi, siz hangi saikle bu insanları aldınız? Bunları size kim önerdi? Bir CV bile istemediniz mi?”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version