Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Son 5 yılda muhaliflere 2 milyon terör soruşturması açıldı

Son 5 yılda muhaliflere 2 milyon terör soruşturması açıldı


Necdet Çelik’in haberine göre, adalet Bakanlığı verilerine göre 15 Temmuz sonrası açılan terör soruşturmaları sayısı 2 milyonu aştı. Yargı ve kolluk güçlerinin enerjisini bu dosyalara harcaması sonrası adli suçlarda patlama yaşanması bakanlık verilerine yansıdı.

1 MİLYON 768 BİN TERÖR DOSYASI KARARA BAĞLANDI

Akademisyen avukat Levent Mazılıgüney, Adalet Bakanlığı verilerinden derlediği rakamları sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre, son 5 yıl içinde savcılar, toplam 1 milyon 768 bin 530 terör dosyasını karara bağladı. Yürütülen bu soruşturmaların yarısının, 2017 ve 2018 yıllarında işleme konduğu görülüyor.

“BAKANLIK VEHAMETİ GÖZDEN KAÇIRMAK İSTEMİŞ”

Mazılıgüney’in duyurduğu istatistiği yorumlayan avukat Nurullah Albayrak, bakanlığın açılmış dosya sayısını vermeyerek vehameti gözden kaçırmak istediğini söyledi. Albayrak, ‘’Açılmış dosya sayısı bakanlığın elinde veri olarak var. Bunu paylaşsa rakam belki 2,5 milyona ulaşacak. Her yıl 8 milyon dosyanın ertesi yıla devrettiği görülüyor. Kaldı ki bu haliyle bile yeterince korkunç’’ değerlendirmesi yaptı.

Brüksel merkezli Solidarity with Others derneği, son 7 yıla ait terör soruşturmaları istatistiğini yayınladı.

‘HESAP HATASI OLMASIN!’ DEMİŞLER

Brüksel merkezli insan hakları derneği Solidarity with Others’ın başkan yardımcılığını yapan Nurullah Albayrak, Türkiye’deki hak ihlallerini periyodik ve karşılaştırmalı olarak yayınladıklarını anlattı. Albayrak, Avrupalı hukukçuların, bu rakamlar karşısında duydukları şaşkınlığı ‘’Bize, ‘Hesap hatası yapmış olmayasınız’ diyorlar. Gözlerine inanamıyorlar. Hayatında 10 tane teröristi bir arada görmemiş insanların, 2 milyon terör şüphelisini hayal etmesi imkansız.’’ diye ifade ettiklerini kaydetti.

BAZI DOSYALARDA 50, KİMİSİNDE 100 KİŞİ VAR

Bakanlığın paylaştığı rakamların sadece dosya sayısı olduğunun altını çizen Albayrak, terörle suçlanan kişi sayısı için şu tahmini yürüttü: ‘’Bazı dosyalarda 10 kişi var, bazılarında 100 kişi var. Her bir dosyada 2 kişi olduğunu varsaysak bile 5 milyon insan demek. Bir ülke için bundan korkunç ne olabilir?’’

ADİ SUÇLARDA PATLAMA OLDU, MEMNUN MUSUNUZ?

Yargı ve kolluk güçlerinin enerjisini siyasi suçlamalara harcamasını avukat Levent Mazılıgüney de eleştirdi. Son dönemde adi suçlarda patlama yaşandığına vurgu yapan Mazılıgüney, 2021’de 14,3 milyon suç dosyasının işleme konduğunu hatırlattı. Gelinen durumun yargı ve kolluk teşkilatını kilitlediğini kaydeden Mazılıgüney, yetkililere, ‘’Bu durumdan memnun musunuz?’’ diye sordu.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version