Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ŞOK, BİM-iktidar kavgasında ‘tarafını’ seçti, Aykaç’ı istifaya çağırdı

ŞOK, BİM-iktidar kavgasında 'tarafını' seçti, Aykaç'ı istifaya çağırdı


Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM Marketleri İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç’ın, gıda fiyatlarının artması konusunda zincir marketlerin hedef alınmasına karşı çıkması ve hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek “Bre ahlaksızlar, densizler, sizlere bundan sonra sizin tonunuzla cevap vereceğim bunu bilesiniz” demesiyle başlayan tartışmada ŞOK Marketler Yönetim Kurulu da ‘tarafını belli etti’.

‘TASVİP ETMEDİĞİMİZİ…’

ŞOK Marketler Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu konuşmadan Gıda Perakendecileri Derneği’nin bilgisi olmadığı belirtilerek Aykaç’a istifa çağrısı yapıldı. Açıklamada, “Şok Marketler Yönetim Kurulu olarak; yapılan bu açıklamaları üslup ve tarz açısından tasvip etmediğimizi tarafınıza bildiririz. Bu nedenle Sn. Galip Aykaç’ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız” denildi.

‘ZAN ALTINDA KALDIK’ İDDİASI

Şok’un açıklamasında, “Galip Aykaç tarafından yapılan açıklamalar, bu haksız saldırılara karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmekten ziyade maksadını aşarak fiyat artışı tartışmalarının siyasi düzleme çekilmesine zemin hazırlamıştır” denilerek, ” Bu açıklamalar nedeniyle Şirketimiz ve Derneğimiz zan altında kalmış, özellikle ticaretimize yönelik haksız ve ölçüsüz saldırıların maalesef artmasına sebebiyet vermiştir” ifadeleri kullanıldı.

Aykaç görevinden ayrılana dek Gıda Perakendecileri Derneği’nin “faaliyet ve toplantılarına süresiz olarak katılmayacağını” belirten ŞOK Market, “Alınacak kararların Şirketimizi bağlamayacağını beyan ederiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Aykaç, perakende gıda sektöründen temsilcilerinin katıldığı 7. Private Label Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Zincir marketlerle ilgili kontrolleri sıkılaştıracağız” açıklamalarına “Üretimde maliyet enflasyonu var. Maliyet enflasyonuna eğilmediğimiz sürece bu konuşmalar spekülatif” ifadeleriyle yanıt vermişti.

Aykaç, “Nizamı tanımayan yerel yöneticilere… Ziraattan haberi olmayan ve özellikle İstanbul Ziraat Odası Başkanı’na… FETÖ’ye bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler” dedi. Aykaç, “Bre ahlaksızlar, densizler, sizlere bundan sonra sizin tonunuzla cevap vereceğim bunu bilesiniz” demiş, “Bizleri farklı yere koyan ve bunları koymaya çalışan ve Müslüman olduğunu iddia eden bu insanlara söyleyeceklerimiz var. Lütfen aynaya baksınlar” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlere, iktidar ortağı MHP’den tepki gelmişti. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version