Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soğuk havalar kalp krizi riskini artırıyor

Soğuk havalar kalp krizi riskini artırıyor


Artı Gerçek – Havaların soğuması ile soğuk algınlığı başta olmak üzere pek çok hastalığın görünme sıklığı arttı. Ancak soğuk hava daha ağır hastalıklara da yol açabiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuri Kuroğlu, soğuk havaların kalp damar hastaları, kalp yetmezliği veya yüksek tansiyonu olanları olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu:

“Rüzgarlı havalarda yağmura veya kara karşı yürümek bile kalp hastalığına bağlı göğüs ağrılarını veya kalp krizlerinin tetikleyebilir. Hava sıcaklığında görülen her yüzde 10’luk azalma kalp krizi riskinde yüzde 7 artışa yol açar. Ciltte bulunan bazı reseptörlerin ve sempatik sinir sisteminin uyarılması, ayrıca kandaki pıhtılaşmanın artması krizlere neden olmaktadır.”

Prof. Dr. Nuri Kuroğlu bu riskleri azaltmak için alınabilecek önlemleri de şu şekilde sıraladı:

“Vücut ısısını korumak için tek kat kalın giysiler yerine iç içe birkaç giysinin giyilmesi önemlidir. Vücut ısısı baş bölgesinden de kaybedilebildiği için şapka ve atkının kullanılması da önerilmektedir. Ek olarak eller ve ayaklar daha hızlı soğuyacağından daha sıkı korunmalıdır” diyerek bazı tavsiyelerde bulundu. (DHA)

***Kaynak: Artı Gerçek***
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version