Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Siyasilerden çocuk istismarına tepki: Bunun adı tecavüzdür

Siyasilerden çocuk istismarına tepki: Bunun adı tecavüzdür


KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇOCUK ISTISMARI TEPKISI: BUNU YAPAN ŞEREFSIZDIR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı skandalına ilişkin “6 yaşında çocuk! Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir!” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 yaşındaki bir kız çocuğunun istismar edilmesiyle ilgili sert ifadelere kullandı. Kılıçdaroğlu, “6 yaşında çocuk! Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir! Şerefsiz ve haysiyetsiz muamelesi de görecektir!” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BirGün’ün ortaya çıkardığı tarikatta 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı skandalına ilişkin açıklama yaptı. Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “6 yaşında çocuk! Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir!” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Şerefsiz ve haysiyetsiz muamelesi de görecektir! Hak ettiğinizi bulacaksınız!” ifadelerini kullandı.

AKŞENER VE BABACAN’DAN ÇOCUK ISTISMARINA TEPKI: BUNUN ADI TECAVÜZDÜR

İsmailağa Cemaati’nde altı yaşındaki çocuğun evlendirilerek istismara maruz bırakıldığı skandalına Akşener ve Babacan’dan “Düpedüz tecavüzdür” tepkisi geldi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, altı yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridiyle evlendirdiği ve istismara maruz bıraktığının ortaya çıkması sonrası muhalefetten sert tepkiler geliyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile DEVA Partisi Ali Babacan, yaşanan olay için “tecavüz” açıklamasını yaptı.

Meral Akşener, “Dini bir cemaatin kisvesi altında, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar; Büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz! Evlatlarımızı tüm kirli ellerden her daim koruyacağız!” dedi.

BABACAN’DAN TEPKİ

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da “6 yaşındaki çocuğu istismar etmek alçaklıktır, zulümdür. Bunun adı açıkça tecavüzdür. Biz var gücümüzle adalet arayan H.K.G.’nin yanındayız. Çocuk istismarı bu topraklardan silinene kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı. 

AILE BAKANLIĞI, TARIKATTA ÇOCUK ISTISMARI DAVASINA MÜDAHIL OLDU

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nda altı yaşındaki çocuğun evlendirilerek istismara maruz kaldığının ortaya çıkması sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, davaya müdahil olduğunu açıkladı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, altı yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridiyle evlendirdiği ve istismara maruz bıraktığının ortaya çıkması sonrası gelen tepkiler büyüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı günler sonra davaya müdahil olduğunu duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, “Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘H.K.G’nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı’ yönündeki haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur” ifadeleri yer aldı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version