Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Seçimler güçlü stratejinin başlangıcı olabilir’

‘Seçimler güçlü stratejinin başlangıcı olabilir’


MÊRDÎN – HDP’nin Rişmîl İlçe Kongresinde konuşan Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı İbrahim Akın, seçim döneminin sistemi değiştirmek için güçlü bir stratejinin başlangıcı olabileceğini belirtti. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mêrdîn Rişmîl (Yeşilli) ilçe Örgütü 4’üncü Olağan Kongresini gerçekleştirdi. HDP İl binasında gerçekleştirilen kongreye çok sayıda kişi katıldı. Divan seçiminin ardından geçilen kongre özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi. HDP Eşbaşkanı Mehmet Ali Yiğit’in ardından Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı İbrahim Akın söz aldı. 

 

Bütün muhaliflerin baskı altında olduğunu dile getiren Akın, Mêrdîn’e daha önce yaptığı ziyaretleri hatırlatarak, “Çok ağır bir siyasal süreçten geçiyoruz. Bu ülkede 3 farklı değişikliğe acil ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Elbette ki, 100 yıldır yaşadığımız büyük tahribatı hepimiz birlikte yaşadık. Ancak bu iktidar döneminde özellikle son yıllarda yaşadığımız tahribatı bu ülkenin tarihinde çok az yaşanmış bir tahribat olarak görmek mümkün. Dolayısıyla acil olarak bu önümüzdeki seçimler bizim için bir fırsat olabilir. Bu iktidardan kurtulmak, bu rejimi değiştirmek ve bu sistemi değiştirmek gibi güçlü stratejinin bir başlangıcı olabilir bu seçim dönemi” dedi. 

 

Ardından mali ve faaliyet raporları okunarak, tek liste ile gidilen seçimde HDP Rişmîl İlçe Eşbaşkanlığına Şeyhmus Babuş ve Aysel Özzengin seçildi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version