Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şebnem Korur Fincancı davasının ilk duruşması öncesi TTB’den açıklama: “Hakkındaki suçlamaların düşürülerek ilk duruşmada beraatini bekliyoruz”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın ilk duruşması öncesi adliye önünde basın açıklaması yapan TTB, "İnanıyoruz ki hocamızı bugün karanlığa karşı Beyaz Önlüklerimizle karşılayacağız" dedi.


Hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istenen Adli Tıp Uzmanı, insan hakları savunucusu, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün İstanbul Adalet Sarayı 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duruşma öncesinde, İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı.

“Hakkındaki suçlamaların düşürülerek ilk duruşmada beraatini bekliyoruz”

Basın açıklamasını TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten okudu. Ökten, şöyle konuştu:

“Bugün Çağlayan Adliyesi’nin önünde, 2 aya yakın bir süredir ülkemiz demokrasisi ve hukuku açısından yaşadığımız utanç verici bir dönemin bir nebze olsun sonlanması için toplandık. Hukuki hiçbir dayanağı olmayan bir kararla halen tutuklu bulunan Merkez Konseyi Başkanımız Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın ilk duruşması az sonra başlayacak. Tamamen siyasi hedeflerle ve açık bir hukuksuzlukla sürdürülen bu sürecin bugün sonlandırılmasını umut ediyoruz. Türk Tabipleri Birliği ve tabip odalarımızın örgütsel bütünlüğü ile buradayız ve Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın derhal serbest bırakılmasını ve hakkındaki suçlamaların düşürülerek ilk duruşmada beraatini bekliyoruz.

İnsan hakları kuruluşları, emek ve meslek örgütleri, barolar, sendikalar, Dünya Tabipleri Birliği ve Avrupa Hekimler Daimi Komitesi başta olmak üzere evrensel hekim örgütleri ve sayısız miktarda dostumuz ve yol arkadaşımız aynı taleple, Şebnem Hoca’nın serbest kalmasını bekliyor.

İnanıyoruz ki hocamızı bugün karanlığa karşı Beyaz Önlüklerimizle karşılayacağız. Hekimlik değerleri, bilimsel düşünce özgürlüğü, mesleki bağımsızlık, meslek örgütü özerkliği, ve toplumun sağlık hakkı için mücadelemizi hep beraber sürdüreceğiz.”

Basın açıklamasına; KESK, SES, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Ali Şeker, HDP milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu, Filiz Kerestecioğlu, Züleyha Gülüm, Necdet İpekyüz, Musa Piroğlu, Oya Ersoy, Dilşat Canbaz, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, EHP, ESP, İHD, DİSK temsilcileri, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Sol Parti Genel Başkanı Alper Taş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yanı sıra Avrupa Parlamentosu Türkiye Delegasyonu’ndan Sema Kılıçer, ABD, Almanya, Hollanda, İsviçre, Danimarka ve Avusturya konsolosluklarından temsilciler ile uluslararası hak örgütlerinin temsilcileri de destek verdi.

Duruşma salonuna avukatlar ve tercümanlar alınmadı

Basın açıklamasının ardından duruşma salonuna geçildi.  Ancak avukat ve tercümanların duruşma salonuna alınmamasına kapıdaki kalabalık tepki gösterdi. Daha büyük salona geçme talebi ise, reddedildi.

Video: Meral Danyıldız

Basın açıklaması video: Zeynep Kuray

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version