Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

SDG’nin ‘Cizîrê Yıldırımı’ operasyonu ikinci gününde: ’52 IŞİD’li yakalandı’

SDG'nin 'Cizîrê Yıldırımı' operasyonu ikinci gününde: '52 IŞİD'li yakalandı'


Suriye Demokratik Güçleri (SDG), kendisine bağlı iç güvenlik birimi Asayiş’in Rakka’da hedef alınması sonrası başlattığı IŞİD operasyonunda 52 kişinin tutuklandığını açıkladı. ABD liderliğindeki IŞİD’le mücadele koalisyonu ile ortak yürütülen ‘Cizîrê Yıldırımı’ adlı arama-tarama operasyonu kapsamında, Rakka’da sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

SDG’nin açıklamasında, ikinci gününe girilen operasyonun El Hol ve Tel Hamis bölgelerindeki IŞİD hücrelerini yakalama amacı taşıdığı belirtildi. SDG, “yerleşim yerlerine ve çiftliklere sığınan IŞİD’liler ile onlara yardım eden 52 kişinin tutuklandığını” duyurdu.

Yakalanan kişilerin, “çok sayıda terör saldırısına karıştıkları, yılbaşı tatilinde saldırı planladıkları ve IŞİD hücrelerine malzeme, kaynak ve silah sağladıklarını itiraf ettikleri” belirtildi. Suriye devlet ajansı SANA ise “SDG’nin Kamışlı’nın güneyinde, Kamışlı kırsalında 30 genci kaçırdığını” öne sürdü.

IŞİD’in hafta başında Rakka’da Asayiş güçlerinin bir merkezine düzenlediği saldırıda dört Asayiş mensubu ile iki SDG üyesi öldürülmüştü. Söz konusu operasyon da saldırıya misilleme olarak başlatılmıştı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version