Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sahte kemik testi soruşturmasındaki ifadeyi aile yazmış, H.K.G.’ye imzalatılmış

Sahte kemik testi soruşturmasındaki ifadeyi aile yazmış, H.K.G.'ye imzalatılmış


Artı Gerçek – İsmailağa cemaati bağlantılı Hiranur Vakfı’nın onursal başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşından itibaren cinsel köleleştirmeye maruz bırakılması hakkında yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Buna göre, 2012 yılında açılan ancak sahte kemik testi ile kapatılan ilk soruşturmada H.K.G.’nin verdiği ifadeyi, hâlâ tutuksuz yargılanan ailesi yazdı.

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler’in haberine göre H.K.G., 2012’de çocuk istismarını üstünün örtülmesine yol açan ve soruşturmanın kapatılma gerekçelerinden biri olan ifade hakkında “Ailem yazdı ben imzaladım” dedi.

İFADESİNDE NE DEMİŞTİ?

O dönemde 14 yaşında olan ancak kemik testine bir başkasının sokulmasıyla 21 yaşında ‘zannedilen’ H.K.G., söz konusu ifadeyi 17 Ağustos 2012’de Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Çocuk Büro Amirliği’nde vermişti.

H.K.G. şöyle demişti: “Kadir İstekli ile tanışıp birbirimizi sevdik. Ailelerimizin onayı ve kendi isteğimizle 7 Nisan 2012’de düğün yaptık. Kimsenin zorlaması ve baskısı olmadan kendi isteğim ve rızam ile ilk cinsel birlikteliğimi resmi nikâhsız eşim Kadir İstekli ile yaşadım. Benim asıl yaşım 17’dir. Babam benim yaşımı okula gitmeden hafız olayım diye küçük yazdırmış. Resmi nikâhımı da 16 yaşıma girince mahkeme kararı ile yaptırmayı düşünüyoruz. Kimseden davacı, şikâyetçi değilim.” (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version