Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya: Ukrayna’nın Engels hava üssüne İHA saldırısında üç asker öldü

Rusya: Ukrayna'nın Engels hava üssüne İHA saldırısında üç asker öldü


Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev güçlerini Ukrayna sınırına 500 kilometre uzaklıktaki Engels Hava Üssü’ne dün gece İHA saldırısı yapmakla suçladı. Bakanlığın açıklamasına göre Rusya’nın Saratov bölgesindeki hava üssüne yaklaşan Ukrayna İHA’sı vuruldu ancak düşen enkaz üç askerin ölümüne yol açtı. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Moskova yerel saatiyle 01:35’te Rus hava savunma kuvvetleri Saratov bölgesindeki Engels Askeri Hava Üssü’ne alçak irtifada yaklaşan bir Ukrayna İHA’sını vurarak düşürdü” dendi.

Ukrayna konuyla ilgili açıklama yapmazken sosyal medya kullanıcıları hava üssünde yaşanan patlamanın sesinin duyulduğu görüntüleri paylaştı.

ENGELS DAHA ÖNCE DE HEDEF ALINMIŞTI

Saratov’daki Engels Hava Üssü Moskova’ya 730 kilometre, Ukrayna sınırına ise yaklaşık 500 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Rusya, 5 Aralık’ta da Ukrayna’yı stratejik bombardıman uçaklarının bulunduğu aynı hava üssüne benzer bir İHA saldırısı yapmakla suçlamıştı. Aynı gün Rusya’nın Ryazan bölgesinde bulunan bir diğer hava üssünün de hedef alındığı ve vurulan Ukrayna İHA’sının enkazının yine üç Rus askerin ölümüne yol açtığı duyurulmuştu. Rusya hava üssündeki iki uçakta hafif hasar olduğunu da açıklamıştı. Ukrayna bu saldırıların da sorumluluğunu resmi olarak üstlenmemişti. Rusya hava üslerinin vurulması sonucu büyük bir zarar yaşanmadığını iddia etse de resmi olmayan kaynaklar saldırılar sonucu bir dizi uçağın yok edildiğini öne sürmüştü. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version