Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya Herson’u vurdu, doğum hastanesi de hedef oldu

Rusya Herson'u vurdu, doğum hastanesi de hedef oldu


Rusya- Ukrayna savaşı 11’inci ayında tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna ordusu Rus güçlerinin Herson kentindeki sivil hedeflere bugün 33 roket attığını duyurdu.

Ukraynalı gözlemciler Rusya’nın ön cephelere daha fazla tank ve zırhlı araç gönderdiğini belirtilirken Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerinin Herson yakınındaki Dinyeper Nehri’nin kıyısında bulunan sivil nüfusun yaşadığı alanlara havan topu ve toplarla ateş açtığını duyurdu.

Ukraynalı askeri analist Oleh Zhdanov, “Cephe hattı açısından çok az değişiklik oldu, ancak hem adam sayısı hem de teçhizat türü ve miktarı açısından düşmanın baskısı yoğunlaştı” dedi. Zhdanov, Rusya’nın zırhlı araçlar ve tanklar konuşlandırmasıyla çatışmaların yoğunlaştığını söyledi.

Ukraynalı yetkililer, en son 24 Aralık’ta Rus güçlerinin Herson kentine düzenlediği saldırıda 10 sivilin yaşamını yitirdiğini, 60’a yakın kişinin yaralandığını duyurmuştu.

24 Aralık’ta Rusya’nın Herson’u bombardımanında ölen bir sivil (Reuters)

DOĞUM HASTANESİNİN VURULDUĞU AÇIKLANDI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Emine Ceppar sabah saatlerinde Herson’daki doğum hastanesinin Rus güçlerinde bombalandığını duyurdu.

Twitter’dan paylaşım yapan Ceppar saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını ancak bir bebeğin bombardımandan hemen önce doğduğunu söyledi.

Rusya şubat ayından beri ülkede ele geçirdiği ilk ve tek önemli kent olan Herson’dan çekilmişti ancak Rusya’nın bombardımanlarının altyapıya şiddetli hasar vermesi nedeniyle Ukrayna kentten ve çevresinden isteyenleri tahliye etmeye başlamıştı.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR DONETSK VE LUHANSK’TA SÜRÜYOR

En şiddetli çatışmalar, Rusya’nın aylardır büyük can kayıpları pahasına saldırmaya çalıştığı, bombalanan hayalet bir kasaba olan doğudaki Donetsk Oblast’ına bağlı Bahmut kenti çevresinde ve daha kuzeyde Ukrayna’nın Rus savunma hatlarını kırarak geçmeye çalıştığı Luhansk Oblastı’na bağlı Svatove ve Kreminna kentlerinde yaşanıyor.

OHCHR: 24 ŞUBAT’TAN BERİ EN AZ 6 BİN 884 SİVİL ÖLDÜ

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), 24 Şubat 2022 – 26 Aralık 2022 tarihleri ​​arasında Ukrayna’da ölen ve yaralanan sivil sayısını toplam 17 bin 831 olarak açıkladı.

2 bin 719 erkek, 1832 kadın, 175 kız ve 216 erkek, ayrıca 38 çocuk ve cinsiyeti henüz bilinmeyen 1904 yetişkin olmak üzere toplam 6 bin 884 sivilin öldürüldüğünü duyuran OHCHR’ye göre toplam 10 bin 947 Ukraynalı da yaralandı.

Kurum en çok ölüm ve yaralanmanın da 4 bin 52 sivilin öldürüldüğü ve 5 bin 643 kişinin yaralandığı Donetsk ve Luhansk bölgelerinde olduğunu açıkladı. Ancak OHCHR “bazı yerlerden bilgi alınmasının gecikmesi ve birçok raporun hala onaylanmayı beklemesi nedeniyle” gerçek rakamların çok daha yüksek olabileceği uyarını yaptı. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version