Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pele’nin kızı, babasının “hayat sonu bakımına” alındığı iddialarını yalanladı

Brezilyalı futbol efsanesi Pele, yeniden hastaneye yatırıldı

T24 Dış Haberler

Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri kabul edilen Pele’nin kızı Flavia Nascimento, kolon kanseri tedavisi gören babasının palyatif bakıma alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

Globo TV’ye konuşan Nascimento, “İnsanların onun durumunun ölümcül olduğunu, palyatif bakıma alındığını söylemesi adil değil. Bize inanın, durum bu değil” dedi.

Nascimento, Pele’nin kanseri remisyona girmediği için zaman zaman ilacının değiştirildiğini ifade etti.

Pele’nin diğer kızı Kely de babasının 3 hafta önce Covid-19’a yakalandığını, bunun da solunum sisteminde sorunlara neden olduğunu belirtirken, “O hasta, o yaşlı ama şu anda solunum yolu enfeksiyonu tedavisi görüyor ve iyileştiğinde eve dönecek. Şu an bir hastanede veda etmiyor” dedi.

2021’in Eylül ayında Pele, kolonundaki tümörün alınması için ameliyat olmuş, ardından da düzenli olarak hastanede tedavi görmeye başlamıştı. 

Brezilya’nın köklü basın kuruluşlarından Folha de Sao Paulo, cumartesi günü Pele’nin palyatif bakıma alındığını yazmıştı.

São Paulonun Albert Einstein Hastanesi’nden cumartesi günü yapılan açıklamada Pele’nin durumunun stabil olduğu belirtilmişti. 

Palyatif bakım, ciddi bir hastalıkla yaşamak durumunda olan ve iyileşme ihtimali az görülen hastalar için semptomların azaltılması ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla uygulanan bakım türü olarak biliniyor.

Futbol tarihinin en iyileri arasında gösterilen Pele, 4 kez katıldığı Dünya Kupası organizasyonlarında 12 gol attı ve Brezilya’nın 3 Dünya Kupası kazanmasında başrolü oynadı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version