Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Paris’te katliamın yapıldığı yerde nöbet eylemi başlatıldı


HABER MERKEZİ – Kürtler ve dostları, katliamın yapıldığı Ahmet Kaya Kürt Kültür Derneği önünde nöbet eylemi başlattı.

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne dün gerçekleştirilen saldırıda Kürt kadın hareketinin öncülerinde Emine Kara (Evin Goyi), Kültür Hareketi’nden Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve Abdurrahman Kızıl yaşamını yitirdi.

Katliam sonrası Paris başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde sokaklara dökülen Kürtler, saldırının aydınlatılmasını istedi.

Kürtler ve dostları, bugün de Paris’te gün boyu sokaklarda katliamı lanetledi. Ayrıca katliamın yapıldığı Ahmet Kaya Kürt Kültür Derneği önünde bir araya gelerek, République Meydan’ına kadar kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüşe Kürt ve Fransa siyasetçileri de katılarak, katliama dair öfkelerini dile getirdi.

NÖBET EYLEMİ BAŞLATILDI

Buradaki eylemin son bulmasının ardından kitle tekrardan katliamın yaşandığı Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçmek istedi. Ancak Fransa polisi yürüyüşe izin vermeyerek, gaz bombası ve göz yaşartıcı gazlarla müdahale etti. Buradaki müdahalelerde çok sayıda kişi etkilenerek, hastaneye kaldırılırken, gözaltılarında olduğu öğrenildi.

Tüm saldırılara rağmen kitle Ahmet Kaya Kültür Merkezi önüne giderek, buradan nöbet eylemi başlattı. Nöbet eylemi cenazeler teslip alınıp gömülene kadar süreceği belirtildi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version