Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne silahlı saldırı: 3 ölü

Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne silahlı saldırı: 3 ölü


Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nin bulunduğu sokakta silahlı saldırı olayı yaşandı. Paris savcısı, saldırı sonucunda üç ölünün ve çok sayıda yaralının olduğunu açıkladı. Savcı, saldırganın Paris’in merkezi bir bölgesinde ateş açıp çok sayıda kişiyi yaraladığını duyurdu. Saldırıda doğrudan Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ni hedef aldığı iddiaları var. 69 yaşında olduğu belirtilen saldırganın demir yollarından emekli Fransız vatandaşı bir kondüktör olduğu belirtiliyor. BFM TV, saldırganın bir yıl önce bir göçmen kampına da saldırı düzenlediği bilgisini paylaştı.

AFP’nin haberine göre savcı, 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin de yaralandığını açıkladı. Silahlı saldırgan yakalandı, yaralılardan ikisinin durumunun kritik olduğu belirtildi. Savcının saldırının ‘ırkçı’ saiklerle işlenmiş olma ihtimalinde durduğu ifade ediliyor.

11 GÜN ÖNCE ADLİ KONTROL ŞARTIYLA TAHLİYE EDİLMİŞ

Duvar’dan Fehim Taştekin’in haberinde, “Saldırganın kültür merkezinden çıktıktan sonra Kürtlere ait Awesta isimli bir restorana ve bir berber salonuna saldırdığı, şarjör değiştirmeye çalışırken berber salonunda çalışanlar tarafından etkisiz hale getirildiği aktarıldı. Polis kaynakları da 69 yaşındaki saldırganın gözaltına alındığını bildirdi. Saldırganın geçen sene Paris’te göçmenlere saldırı düzenlemesi nedeniyle yargılandığı, 11 gün önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı.” deniliyor.

Polis geniş güvenlik önlemleri aldı, bölgeye giriş çıkışlar kapatıldı. Paris polisi, Rue d’Enghien’de meydana gelen saldırıyı incelediklerini açıkladı ve halkı bölgeden uzak durmaya çağırdı. Savcılık, olayla ilgili olarak 69 yaşında bir adamın tutuklandığını açıkladı. Savcılık, Paris’in 10. bölgesinde gerçekleşen saldırı olayının sona erdiğini düşündüklerini söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version