Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Paris kupaya hazırlanıyor: ‘Arjantin istasyonu’nun ismi bile değişti

Paris kupaya hazırlanıyor: 'Arjantin istasyonu'nun ismi bile değişti


– Fransa’nın başkenti Paris, Arjantin ile Fransız milli takımları arasında oynanacak Dünya Kupası finaline hazırlanıyor. Şehrin lüks dükkanlarıyla bilinen dünyaca ünlü Champs -Elysées caddesinde olası şampiyonluk kutlamaları için hazırlıklar sürüyor. Pek çok dükkanın kepenkleri indirdiği görülürken, Paris’te bulunan ‘Arjantin’ adlı metro durağının tabelası da olası saldırılara karşı örtüldü.

Paris metrosu yetkilileri, durağın ismini geçici olarak ‘Fransa’ yaparken, ‘Arjantin’ tabelasının da ‘Allez les Bleus’ (Haydi Maviler) pankartlarıyla örtülmesi dikkat çekti.

2 BİN 750 POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Fransa İçişleri Bakanlığı, tarihi maç öncesi sadece Paris’te 2 bin 750 polisin görevlendirildiğini duyurdu. Ülke genelinde toplamda 14 bin polisin güvenliği sağlamak için çalışacağı gecede, her iki takım da Dünya Kupası’nı üçüncü kez evlerine götürmek için mücadele edecek.

MACRON: YİNE YAPALIM MI?

Maçı izlemek için Katar’da bulunan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yarı final sonrası soyunma odasında çekilmiş bir kutlama videosunu Twitter hesabından “Yine yapalım mı?” notuyla paylaştı.

Kupayı Fransa’nın kazanması durumunda 1962’den beri ilk defa bir ülke arka arkaya Dünya Kupası’nı kazanmış olacak. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version