Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Paris Emniyet Müdürü: Eylemcileri ‘bozkurt’ işareti yapan kişi kışkırttı

Paris Emniyet Müdürü: Eylemcileri ‘bozkurt’ işareti yapan kişi kışkırttı


Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik saldırıda Kürt kadın hareketinin öncülerinden Emine Kara, Kültür Hareketi’nden Mehmet Şirin Aydın ve Abdurrahman Kızıl’ın hayatını kaybetmesi üzerine başlayan olaylarla ilgili açıklama geldi.

Paris Emniyet Müdürü Laurent Nunez, Paris’te Kürtlere yönelik yaşanan katliamın ardından yapılan eylemlerde yaşanan olayların ‘bozkurt’ işareti yapan bir şahsın provokasyonu sonucu geliştiğini açıkladı.

Yeni Yaşam gazetesinin aktardığına göre Nunez, “provokasyon” olarak nitelendirdiği bir nedenden dolayı olayların başladığına işaret ederek, “Bir kamyonetin geçtiği belirtiliyor, bana da böyle bildirildi. Tüm bunları açıklığa kavuşturacağız” dedi. Daha sonra bir kısım eylemcinin başka bir bulvarda polisle temasa girdiğini söyleyen Nunez, “Yine hiç kuşku yok ki bir provokasyondan kaynaklı” diye konuştu.

Diyarbakır’da öldürülen Baro başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi ise Paris’teki eylemleri eleştirdi.

Bir gazetecinin eylemlere karışanların başka ülkelerden gelen Kürtler mi olduğu yönündeki sorusuna Nunez, “Bu insanları damgalamak bana düşmez” dedi.

KCK’DEN AÇIKLAMA

Öte yandan KCK tarafından yapılan açıklamada asıl hedefin KCK Yürütme Konseyi üyesi Emine Kara olduğuna işaret edildi. Açıklamada, “Evîn arkadaş DAİŞ’e karşı savaştığı için AKP-MHP ve MİT tarafından hedeflenmiştir” denildi.

SANCAR’DAN FRANSA’YA ÇAĞRI: CİNAYETLERDEKİ ŞÜPHELER AYDINLATILSIN

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Arkasında ne var, hangi güçler var, nasıl gerçekleşti bu cinayetler bir an önce aydınlatılsın. Aydınlatın ki karanlıktan beslenen böyle canice eylemlere başvuramasınlar” dedi.

 HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Fransa’da Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi yakınlarında yurttaşları hedef alarak gerçekleştirilen saldırı sebebiyle Fransa yönetimine çağrıda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman’da “Savaşa Yoksulluğa Hayır” sloganıyla 8 Mart Yaşam Parkı’nda miting düzenledi.

Mitingde Paris’te yapılan saldırıda hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarının yanı sıra “İstismara sesiz kalma”, “Kadın mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” yazılı dövizler de taşındı.

“PARİS OLAY AYDINLATILSIN”

Paris’teki saldırıyı kınayan Sancar, “2 gün önce Paris’te bu nefret ve düşmanlık ikliminin bir sonucu 3 insan katledildi, onları rahmetle anıyorum. Bir kez daha Fransa yönetimine çağrıda bulunuyoruz. Ortada şüpheler ve soru işaretleri var. 10 yıl önce yaşananlar ortada. 3 kadının, Sakinelerin katledilmesinin aydınlatılmaması şüpheli soruları artırıyor. O nedenle Fransa yönetimi samimi ve kararlı bir şekilde bu cinayetleri aydınlatmalıdır. Çağrımız Fransa yönetimine budur. Arkasında ne var, hangi güçler var, nasıl gerçekleşti bu cinayetler bir an önce aydınlatılsın. Aydınlatın ki karanlıktan beslenen böyle canice eylemlere başvuramasınlar. Bizler de bunun takipçisi olacağız. arkasında kimlerin yer aldığını soruşturan Fransız makamlarına çağrılarımızı yineleyeceğiz, dünya kamuoyunda da gündemde tutacağız. Savaş politikalarının yarattığı yıkımı, tahribatı her alanda yaşıyoruz” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version