Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Papa Francis istifa mektubunu çoktan imzaladığını açıkladı

Papa Francis istifa mektubunu çoktan imzaladığını açıkladı


– Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis İspanya’da yayımlanan ABC gazetesine verdiği bir röportajda, bir kaza veya ani gelişen bir sağlık sorunu oluşması hâlinde yürürlüğe girmek üzere istifa mektubunu yıllar önce imzaladığını ve dönemin Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarcisio Bertone’ye verdiğini söyledi.

‘İSTİFA MEKTUBUMU BERTONE’YE VERDİM’

ABC gazetesinin sorularını yanıtlayan Papa Francis, Bertone’ye “Tıbbi nedenlerle ya da çalışmama engel olacak başka şeylere karşı işte istifam” dediğini aktardı. Papa, Kardinal Bertone’nin mektubu kime verdiğini bilmediğini de sözlerine ekledi. Katoliklerin ruhani lideri, Bertone’nin elindeki mektubu Devlet Sekreteri Pietro Parolin’e vermiş olabileceğini söyledi.

İSTİFASINI ÖNCEDEN İMZALAYAN İLK PAPA DEĞİL

“Şimdi birileri Bertone’ye giderek ‘Ver o kağıdı’ diyecektir” diye espri de yapan Papa Francis, geçmişte Papa 12. Pius (1939-1958) ve Papa 6. Paulus’un (1963-1978) da benzer şekilde istifa mektuplarını önceden hazırlardıklarının altını çizdi.

YURT DIŞI SEYAHATLERİNİ ERTELEMİŞTİ

86 yaşındaki Papa, son dönemde sağlık sorunlarıyla sık sık gündeme geliyor. Son olarak geçen aylarda diz ağrısı nedeniyle yurt dışı seyahatlerini erteleyen Papa’nın bu kararı, istifa söylentilerine neden olmuştu.

Vatikan Devlet Başkanı, temmuz ayında Reuters ajansına verdiği bir röportajda, istifasının yakın olduğuna dair spekülatif haberleri yalanlamış ve sağlık sorunları Kilise’yi yönetmesini imkânsız hale getirirse istifa edebileceğine dile getirmişti. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version