Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Palu Ailesi yine gündemde: Yeni davada Tuncer Ustael’in 18 yıl hapsi istendi

Palu Ailesi yine gündemde: Yeni davada Tuncer Ustael’in 18 yıl hapsi istendi


Dinçer GÖKÇE


İSTANBUL- ‘Cinayet’, ‘cinsel istismar’, ‘eziyet’ iddiaları ve ifadeleri ile uzun süre gündemin ilk sıralarına oturan Palu Ailesi, Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan yeni bir davanın odağında. Davanın şikâyetçisi 23 yaşındaki Recep Tayyip Tanhal. Tanhal’ın annesi Meryem Tanhal (46) ile kardeşi Melike Tanhal (19) da kayıp. Anne-kız, aile içi cinayete kurban gittikleri iddiasıyla Kocaeli ve Sakarya’da devam eden davalar söz konusu.

DAMAT SANIK SANDALYESİNDE

İstanbul Küçükcekmece’de açılan dava ise, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçuna ilişkin. Söz konusu davada sanık sandalyesinde tutuklu bulunan Tuncer Ustael yer alıyor. Dava dosyasında yer alan belgelere göre, davaya konu olaylar serisinin yaşandığı dönem 2008 yılı.

KAPICI DAİRESİNE TAŞINDILAR

Sözkonusu yıl 11 yaşında olan Recep Tayyip Tanhal, baba Ahmet Tanhal’ın cinayete kurban gitmesi sonrası annesi Meryem kardeşi Melike ile birlikte, enişteleri Tuncer Ustael’e ait Başakşehir’deki binanın kapıcı dairesinde yaşamaya başladı. Şimdilerde, yeni bir davanın açılmasına neden olan olayların da bu evde yaşandığı iddia ediliyor.

‘CİNLERİ KOVMAK İÇİN DUA EDEMEDİ’

Savcılık iddianamesine göre Tuncer Ustael bu süreçte, cinleri kovmak için dua edemeyen 11 yaşındaki Recep Tayyip Tanhal’ın vücuduna, badana fırçasının sapını soktu. Soruşturma kapsamında Ustael’in kayınbiraderi İsa Palu’nun da ifadesi alındı. Palu ifadesinde “İstanbul Başakşehir’de eniştem Tuncer Ustael, cinleri kovmak için dua edemeyen Recep’i cezalandırmak amacıyla badana fırçasının ahşap sapını makatından zorla soktu” dedi.

18 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Soruşturma kapsamında savunması alınan Ustael, suçlamaları kesin bir dille reddetti. Yürütülen soruşturma sonrası Ustael hakkında 18 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Tuncer Ustael

EŞİ VE BALDIZI DA TUTUKLU

Mahkeme, davanın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ihbar edilmesine karar verdi. 2 Aralık günü görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Tuncer Ustael, SEGBİS yolu ile savunmasını yaptı. Ustael, hakkındaki suçlamaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Ustael’in tutuklu eşi Emine Ustael ile baldızı Ayşe Palu da SEGBİS yolu ile duruşmaya bağlanarak tanık olarak dinlendi.

KAYIP KARDEŞ İÇİN TAKİPSİZLİK

Öte yandan, anılan soruşturma kapsamında iddianameyi hazırlayan Savcı Teslime Çuhadar, bir de takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararı, kayıp olan Melike Tanhal’a yönelik eziyet suçunun işlenip işlenmediğine ilişkindi. Soruşturmanın şüpheliler ise Ayşe Palu (39), Emine Ustael (42), Fatih Palu (31), İsa Palu (45) kardeşler ile anneleri Hava Palu (67) ve enişte Tuncer Ustael’di. Savcılık, kayıp Melike Tanhal’a yönelik eziyet suçunun işlendiğine ilişkin yeterli delil elde edilemediğine işaret ederek takipsizlik kararı verdi.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version