Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pakize Suda 70 yaşında vefat etti

Pakize Suda 70 yaşında vefat etti


Artı Gerçek – Pakize Suda tedavi gördüğü Fethiye Devlet Hastanesi’nde vefat etti. Pakize Suda’nın yeğeni Dilara Elagözlü yaptığı açıklamada, “Bir süredir rahatsız olan ve tedavi görmekte olan sevgili teyzemiz Pakize Suda, beynine pıhtı atması sonucu bu sabah yaşamını yitirmiştir. Çok üzgünüz. Sevenlerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Oyuncu, yazar ve şarkıcı olan Pakize Suda, bir süredir demans hastalığıyla mücadele ediyordu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda düzenlenen rapor üzerine mahkeme, geçen aylarda Pakize Suda’ya yeğeni Dilara Elagözlü’nün vasi olarak atanmasına karar vermişti.

UNUTMALARLA, EŞYA KAYBETMELERLE ANLAŞILDI

Pakize Suda’nın yeğeni Dilara Elagözlü, konuya ilişkin şunları söylemişti: “Teyzemin bu rahatsızlığı 6-7 seneye dayanıyor. Unutmalarla, eşyalarını kaybetmelerle başladı. Birlikte çalıştığı insanlar da bunu fark etti. Kendisi bu rahatsızlığını uzun süre kabul etmedi. Kendinde olduğu süre içinde, ‘Siz kendinize bakın’ dedi. Anneannemin ve teyzemin arka arkaya rahmetli olmasıyla, yaşadığı duygusal şeylerde bu hastalığı tetikledi. Tiroid haplarını belli bir süre kullanmadı. Bana bir konuşmamızda ‘Her şeyi unutarak ölmek istiyorum’ dedi. 18 yaşından beri kendi yaşamayı tercih etmiş, kedileriyle mutlu olan bir insan. Sinirli ve şüpheci yapısı hastalıkla daha da gelişti.”

Gençliğinde Pakize Suda

PAKİZE SUDA KİMDİR?

Pakize Suda, 23 Nisan 1952 yılında İzmir’de doğdu. Babası gazeteci Orhan Suda’dır. İzmir Kız Lisesi’nden mezun oldu. 1969 yılında katıldığı bir yarışmada Ege güzeli seçildi. Oyunculuk ve şarkıcılık yapmaya başladı. 90’lı yıllarda köşe yazarlığı yapmaya başladı. Pakize Suda, 2016 yılında ilk olarak kanser tedavisi gören kardeşi Nuran Suda’yı bir yıl sonra ise annesi Sehavet Suda’yı kaybetti. Suda, opera sanatçısı ablası Ayşe Suda ve yeğenleriyle teselli buldu. Bir süre sonra Pakize Suda’nın ‘akıl zayıflığı’ yaşadığını belirten ablası Ayşe Suda tarafından geçen yıl 11 Kasım’da vesayet davası açıldı. Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi, yeğeni Dilara Elagözlü’nün vasi olarak atadı.

PAKİZE SUDA’NIN OYNADIĞI DİZİ VE FİLMLER

Oynadığı filmler

1971: Feride

1972: Tarkan: Altın Madalyon

1985: Ayrılık Acısı

2007: Çılgın Dersane

Oynadığı diziler

1998: Erguvan Yılları

2002: Pembe Patikler

2003: Hayat Bilgisi

2005: Davetsiz Misafir

2006: Sevda Çiçeği

Sunduğu programlar

Dobra Dobra

Her Şeyi Konuşalım

Konuşa Konuşa

Lezzet Yolculuğu

Lezzete Yolculuk

Miş Muş Lütfen Bu Konuya Girmeyelim

Pakize Suda İle Gece Yarısı

Pakizeli Günler

Söylemezsem Olmaz

Türkiye Konuşuyor

Kitapları

Ağız Tadıyla Sevişemedik

Yenmiş Yutulmuş Sözler (KÜLTÜR SANAT)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version