Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Öztrak: İmamoğlu kararı, CHP’ye karşı siyasi mühendislik girişimi

Öztrak: İmamoğlu kararı, CHP'ye karşı siyasi mühendislik girişimi


CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasına ve siyaset yasağı getirilme girişimine tepki göstererek, “Tamamen siyasi bir karardır, dokunanın elini yakar” dedi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Öztrak, kararı “CHP’ye karşı siyasi mühendislik girişimi” olarak niteledi.

Enis Berberoğlu, Eren Erdem, Vefa Salman ve Canan Kaftancıoğlu gibi CHP’li isimlere verilmiş cezaları hatırlatan Öztrak, “Ve en son, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza verilen, 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası, getirilmek istenen siyaset yasağı, yine milletimizin iradesine, 16 milyon İstanbullunun iradesine, partimize karşı, benzer bir siyasi mühendislik girişimdir” ifadelerini kullandı.

‘SİYASET BEZİRGANININ KUMPASI’

Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yüklenerek, “İstanbullunun seçimini bir türlü hazmedemeyen, ‘İstanbul’u kaybedenin Türkiye’yi de kaybedeceğini’ bilen bir siyaset bezirganın bitmez tükenmez kumpaslarından biridir” diye konuştu.

‘RANT ÜZERİNDEN SİYASETE ALIŞMIŞ BİR SİYASETÇİNİN…’

CHP Sözcüsü, “İstanbul’un tüm kupon arazilerinin rantına çökerek yandaşlarına dağıtarak siyaset yapmaya alışmış bir siyasetçinin milletin iradesini gasp etme girişimidir” dedi.

‘BEN DEĞİL EINSTEIN DİYOR’

İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul seçimlerinin iptal edildiği süreci hatırlatan ve son olarak YSK üyelerine ‘ahmak’ dediği gerekçesiyle ceza aldığını hatırlatan Öztrak, “Ahmaklık hep aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemektir. Bunu ben söylemiyorum, Albert Einstein diyor” diye konuştu.

Öztrak, “Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu görevinin başındadır. 16 milyon İstanbulluya hizmete devam edecektir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version