Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Osman Kavala’dan Nazi dönemi göndermeli Nermin Abadan Unat mesajı: Saraçhane’de olması hepimize tarihi bir uyarı

Osman Kavala'dan Nazi dönemi göndermeli Nermin Abadan Unat mesajı: Saraçhane’de olması hepimize tarihi bir uyarı


– Gezi Davası’nda ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve getirilmek istenen siyaset yasağına tepki gösterdi. Kavala, eşi Ayşe Buğra aracılığıyla gönderilen mesajında, 101 yaşındaki Prof. Nermin Abadan Unat’ın Saraçhane buluşmasına katılmasını Nazi dönemine gönderme yaparak, “Hepimiz için tarihi bir uyarı” diye niteledi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (Mülkiye), sonrasında da uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi’nde ders veren siyaset sosyoloğu ve Türkiye’de iletişim biliminin öncülerinden 101 yaşındaki Prof. Unat, İmamoğlu’na destek için Saraçhane’ye gitmişti.

Kavala ise Halk TV’de yayınlanan mesajında şu ifadeleri kullandı: “Hepimizde infial yaratan İmamoğlu kararından sonra Nermin Abadan Unat’ın Saraçhane’ye gelmiş olduğunu öğrenmek beni çok etkiledi. Nazi dönemini yaşamış ve gelişmiş bir hukuk sistemine sahip olan Almanya’da yargının ne hale geldiğine şahit olmuş bir bilim insanı olan Nermin Hanım’ın bu davranışının hepimiz için tarihi bir uyarı olduğuna inanıyorum.” (Kaynak)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version