Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ömer Çelik açıkladı: EYT bugün Meclis’e sunulacak

AKP'den İmamoğlu'na mahkumiyet açıklaması: Millet iradesinden başka güç tanımayanların partisiyiz


– Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin “Kabinede gündeme gelirse Cumhurbaşkanı önümüzdeki hafta açıklar” açıklamasına karşın, Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifinin bugün Meclis’e sunulacağı açıklandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklamasında, EYT düzenlemesiyle ilgili, “Araya yılbaşı tatili giriyor. Ama bugün itibarıyla Meclis’e sunulacak” dedi. Çelik’in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

“(Yeni asgari ücret) Öncelikle hayırlı olsun. Tabii farklı değerlendirmeler olabilir. Cumhurbaşkanımız ihtiyaç duyulursa yeni bir düzenlemenin de yapılacağını ifade etti. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum.

“(EYT) Sorunlara duyarlıyız ama ülkeye maliyeti vardır. Ülkeye bir maliyeti vardır. Bu maliyet altından kalkılacak bir maliyet değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız son sözü söylemiştir. Bazı partiler açıklama yapıyor. Onlar bu sorumluluğun altında değildir. Eğer çözülebilecek mesele varsa çözülmektedir. Talep edildiği gibi çözülmeyecek mesele sözkonusuysa Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere AK Parti kadroları dürüst bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Son derece dürüst bir şekilde Türkiye’nin gerçekleri paylaşılmıştır.

Araya yılbaşı tatili giriyor. Ama bugün itibarıyla Meclis’e sunulacak.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İSTİSMAR

Bu insanlık dışı bir eylem. Bu zulüm, tecavüz lanetlenmesi gereken asla ve asla affedilmemesi gerekan bir suç. Kim yaparsa yapsın karşısında oluruz. Buna izin veren, şahit olan kim varsa hesap verecek. Hem dinimiz hem de insanlık vicdanı olarak kabul edilemez. HSK da bununla ilgili soruşturma açtı. Bunların hepsinin hesap vermesi lazım. Buradaki tavrımız nettir. Bu çirkinliği örtbas eden kim varsa hesap verecek. İlk andan itibaren bunu lanetledik. Bu lanetli eylemle ilgili adı geçenlerin tutuklandığını biliyoruz bundan sonra da biz bu süreci takip edeceğiz. Birileri de çıkıyor bunu vesile addedip bir takım sivil toplum kuruluşlarını hedef gösteriyorsa bu da istismardır.

İlim ehlinin güçlü açıklamalarına teşekkür ediyoruz. Böyle bir şey asla kabul edilemez. Bir kere daha lanetliyoruz. Zulme uğrayan kardeşimizin yanında oldu devlet kurumları. Aile bakanlığımız epey zamandır koruma altında tutuyor. Mağdur insanları yalnız bırakmayız.

AFGANİSTAN’DA KIZ ÇOCUKLARINA EĞİTİM YASAĞI

İnsanlık değerleri açısından kabul edilmesi mümkün değil. Kız çocuklarını eğitimden mağdur etmek demek. İnsanlığı kimse böyle bir cehaletle baş başa bırakamaz. Hiçbir dini değerle bağdaşmayan bir şey.

İMAMOĞLU’NA CEZA SONRASI GELİŞMELER: ARABESK FİLM GİBİ

Arabesk filmlere benzemeye başladı. Biri onu seviyor, öteki onu seviyor. Apolitik ve garip de bir tablo. Ben sana sahip çıkıyorum, deniyorsa cari açık olduğu için bu sözler kullanılıyor. Altılı Masa denirken bir bütünsellikten bahsedilemeyeceği görüldü. Parti Genel merkezi Saraçhane’ye taşınmış gibi bir izlenim verdiler. Bir genel başkanın belediye başkanının çağrısını sosyal medyadan öğrenmesi tabloyu ortaya koyuyor. Absürt bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu bir antisiyasettir. Arabesk film izler gibi izliyoruz.

Akşener’in bu yakıştırması hoş değil. Kendisine bunu kim söylemiş bilmiyoruz. Böyle argo bir ifadenin kullanılması yanlış olmuştur. Teşkilatlarımızın başarıları ortadadır. Yakışıksız bir ifade olduğunu ifade etmek isterim. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version