Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ODTÜ’den Yavaş’a imza tepkisi: Manipülasyondur


ANKARA – ODTÜ Çevre Topluluğu, “İklim Acil Durum İlan Edilsin” kampanyasını imzalayan ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, ODTÜ Ormanı’nın kıyımına neden olan yol çalışmasını hatırlatarak, “İmzanın atılması manipülasyondur” dedi. 

 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Çevre Topluluğu, “İklim Acil Durumu İlan Edilsin” kampanyasına imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a tepki gösterdi. Gökçek döneminde, “Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantı Projesi” kapsamında bir gecede ODTÜ Ormanı’nın 4 buçuk kilometrelik alanında bulunan yüzlerce ağaç kesildi. Tepkiler üzerine durdurulan proje, 2022 yılında Yavaş tarafından devam ettirildi.

 

‘İMZA MANİPÜLASYONDUR’

 

Sanal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Yavaş’ın AKP’li Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde (2017) başlatılan yol çalışmasını sürdürdüğü anımsatılarak, söz konusu “manipülasyon” olduğu belirtildi. Ankara’nın son yekpare yeşil ve ormanlık alanı, ekosisteminin sermayenin çıkarı için katledildiği belirtilen açıklamada, “Kentin belediye başkanı işlediği eko-kırım suçlarının üzerini, samimiyetsiz imzalar yoluyla kapatmaya çalışıyor. Bu yeşil badanacılık hamleleriyle karşılaşmaktan bıktık. Bu gibi imzaların başta kendi kentindeki ormanları ve ekosistemin yok edilmesine sebep olan kişilerce atılması manipülasyondur” denildi.

 

 ‘AMAÇ ÇEVRECİ İMAJI ÇİZMEK’

 

İmzayı atan ve krizi önemsediğini söyleyen Yavaş’ın, Gökçek tarafından binlerce ağacın kesilmesiyle başlayan ve “rant yolu” olarak adlandırılan yol çalışmasının başındaki aktörlerden olduğu vurgulanan açıklamada, belediye meclisine girmek isteyen yurttaşlara yönelik polis saldırısını ve 6 kişinin gözaltına alındığı anımsatıldı. Açıklamada, “Aynı belediye başkanı kent halkının ABB önünde güvenlik ve polis şiddetine uğramasına sessiz kaldı. Bunların ardından çevreci bir imaj çizmek için bu imzanın atılmasını samimiyetsiz ve iki yüzlü buluyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version