Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘O silahlar korucu akrabalarıma ait’

'O silahlar korucu akrabalarıma ait'


Dinçer GÖKÇE


İSTANBUL – İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyasına göre olay geçen yıl 1 Haziran günü yaşandı. Alibeyköy’de perde işi yapan Talat Kaya (35) ile birlikte çalıştığı Gökhan Yıldız (31), açılış hazırlığı yapılan kafeye perde takmak için gitti. İkili, saat 18.00 sıraları çalışmaya başladıktan sonra, mekân sahiplerinden Ahmet Adanmış da işyerine geldi.

PERDECİ BAŞINDAN VURULDU

Talat Kaya çalışırken vurularak öldü.

Bu esnada, çalıntı bir araçla kafenin etrafında yarım saat keşif yapan üç kişi, mekânın önüne geldiklerinde durdu. Ahmet Adanmış’ın kapının önüne çıkması ile birlikte silahlar ateşlendi. İddianameye göre, araç içinde bulunan Üveyiz Kınay, Kalaşnikof silahla kafeye doğru ateş etmeye başladı. Saniyeler sonra, mekânın içinden de silahla karşılık verildi. Karşılıklı iki ateş arasında kalan isim ise, o esnada merdivenin üstünde cama perde takmaya çalışan Talat Kaya oldu. Kaya, otomobilden açılan ateş sonucu öldü.

KAFEDE UZİ VE GLOCK TABANCA BULUNDU

Olay yerine gelen polis ekipleri, çatışmanın olduğu kafede Uzi marka uzun namlulu silahla, ‘hayalet silah’ olarak da bilinen Glock marka tabanca ve çok sayıda sahte plaka ile 100 bin TL buldu. Çatışma esnasında kullanılan ve çalıntı olduğu belirlenen araç ise, olay gecesi başka bir mahallede yakılmış halde bulundu.

ÇATIŞMA ANLARINI ANLATTI

Cinayet Büro ekipleri olaydan 4 ay kadar sonra, şüphelilere yönelik operasyon yaptı. Savcılık kararı ile gözaltına alınan isimlerden Emirhan Örs (22), Üveyiz Kınay (22) ile Emre Duran (22) tutuklandı. Araçtaki üç kişiden biri olan Doğan Gökdoğan’ın (20) ise başka bir dosya kapsamında tutuklandığı anlaşıldı. İfadesi alınan Gökdoğan, çatışmada kullanılan araçtaki üç kişiden biri olduğunu söyledi. Gökdoğan, aracın arka koltuğunda oturan Kınay’ın, silahı ilk ateşleyen kişi olduğunu iddia etti.

‘FATİH ABİMİZİN İNTİKAMI ALINACAK’

Gökdoğan, verdiği ifadede çatışmanın perde arkasına dair de bilgiler verdi. Buna göre, Ahmet Taha Aksakal (21) ile Ahmet Adanmış’a (29) ait kafeye yönelik saldırının gerisinde, iki grup arasındaki husumet yer aldı. Ahmet Adanmış ile, ‘Dayı’ lakabı ile anılan Fatih Uzunyayla (46) arasında bir süredir yaşanan gerilim çatışmaya dönüştü. Gökdoğan ifadesinde, olaydan sonra Kınay’ın kendisine, “Benim ve dayım Fatih Uzunyayla’nın hasmı vardı ona ateş ettim. Gereken yapılacak Fatih abimizin intikamı alınacak” şeklinde sözler söylediğini öne sürdü.

‘AZMETTİRİCİ FATİH UZUNYAYLA’

Davanın açılması ile birlikte şikâyetçi avukatları, cinayetin esas sorumlusunun Fatih Uzunyayla olduğunu öne sürdü. Dava dosyasına giren telefon tapelerinin de, Uzunyayla’nın olayı yönlendiren kişi olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çeken avukatlar bu kişi için de tutuklama kararı verilmesini talep etti. Mahkeme, Uzunyayla için tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi. Uzunyayla, karardan 4 ay sonra tutuklandı.

INSTAGRAM HESABINDA CEVAP VERDİ

Fatih Uzunyayla

Bu arada, Uzunyayla ile Adanmış arasındaki gerilimin çatışma sonrası da sürdüğü anlaşıldı. Davada şikâyetçi olarak yer alan Ahmet Adanmış, duruşmada, sanıklara yönelerek, “Sizin abiniz gelsin” dedi. Bu ifadeden saatler sonra, o süreçte yakalama kararı bulunan Fatih Uzunyayla ise Instagram hesabında “Hesaplaşacağımız yer mahkeme salonları değil sokaklardır” şeklinde bir mesaj paylaştı.

‘ÇATIŞMA İLE İLGİM YOK’ SAVUNMASI

Savunması alınan Üveyiz Kınay ise mahkeme başkanının sorusu üzerine “Uzun namlulu o silahlar, Siirt’teki korucu akrabalarım ait. Tabancaların çoğu da havalı tabanca” dedi. Kınay, çatışma ile ilgisinin ise olmadığını öne sürdü. Kınay, olay yaşandığı sırada başka bir yerde olduğunu buna ilişkin kayıtların çıkarılabileceğini söyledi.

‘ZİMMETLİ SİLAH NASIL VERİLDİ’

Öldürülen Talat Kaya’nın ablası Nergis Sarı ise mahkemede alınan beyanında, Üveyiz Kınay’ın fotoğrafını paylaştığı Kalaşnikof silahlar için “Bir korucu, üstüne zimmetli bir silahı nasıl sıradan bir insana verir. Bir devlet memurunun böyle bir yetkisi var mı, bunu sorarım ve bu kişilerin her tarafla da bağlantısı var” dedi.

‘YAKALAMA KARARINA RAĞMEN KARAKOLA GİRİP ÇIKTI’

Nergis Sarı’nın avukatı Zuhal Teker Koç, “Bu dosya aynı zamanda, politik yapısı ile bilinen Gazi Mahallesi’ndeki çeteleşmeye ilişkin de önemli bilgiler ortaya çıkarıyor. 15-16 yaşlarındaki çocuklar, birileri adına silah sıkıyor, birileri adına kurşunlanıyor. Bu durumun, polisin bilgisi dışında olduğunu söylemek güç. Düşünün, hakkında yakalaması bulunan Fatih Uzunyayla, en az 2-3 kez emniyete girip çıkmış. Bunu tespit ettik. Yakalaması olan kişi, emniyete gidip imza verip çıkmış. Ki, ancak 4 ay sonra yakalanarak cezaevine konuldu. Öte yandan, davaya bakan mahkeme heyeti dosyaya oldukça hâkim. Maddi gerçeğin ortaya konulması için önemli bir gayretlerinin olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

‘Olası kastla kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’le suçlanan 4 sanığın yargılandıkları davanın bir sonraki duruşması önümüzdeki mart ayında görülecek.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version