Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nisêbîn’de Paris Katliamı protestosu


MÊRDÎN – Nisêbîn’de Paris Katliamı’nı protesto edenler, polis saldırısına alkış ve zılgıtlarla tepki gösterdi. 

 

Mardin Emek ve Demokrasi Platformu ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Nisêbîn İlçe Örgütü, Fransa’nın başkenti Paris’te 3 kişinin katledildiği Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne dönük saldırı ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve partinin birçok yöneticisinin gözaltına alınmasını protesto etti. Nisêbîn’de HDP binası önünde açıklama yapıldı. Polisler, “yasak” gerekçesiyle engel olmaya çalıştı. 

 

Açıklamada katledilenlerin fotoğrafları taşındı. HDP Nisêbîn İlçe Eşbaşkanı Şindar Akıncı açıklama yapmaya başladığı sırada, polisler basın metninin yazılı olduğu kağıdı zorla almak istedi. Polis ile kitle arasında gerginlik çıktı. Polisin engelleme girişimlerine kitle alkış ve zılgıtlarla karşılık verdi. Kitle, sık sık “Şehid namirin” sloganı da attı. 

 

Eşbaşkan Akıncı, Paris’teki saldırıda olduğu gibi polislerin katliamları engellemek yerine katliamları protesto edenleri engellemekle meşgul olduğunu belirtti. 

 

MÊRDÎN

 

Mardin Emek ve Demokrasi Platformu da İnsan Hakları Derneği (İHD) Mêrdîn Şube binası önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Dr. Özgür Bilek, katliamı kınadıklarını belirterek, sorumluların açığa çıkarılmasını istedi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version