Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Necmettin Batırel, ‘ırkçı’ sözlerinden dolayı Acemoğlu ve CHP liderinden özür diledi

Necmettin Batırel, ‘ırkçı’ sözlerinden dolayı Acemoğlu ve CHP liderinden özür diledi


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve Vizyon Belgesi’nde danışmanlığını yapacak olan Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nu sosyal medyadan hedef alan Necmettin Batırel, tepkiler üzerine geri adım attı. Batırel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Daron Acemoğlu’ndan özür diledi.

Türkiye Gazetesi’nin yazarlarından ve kamuoyunda ‘şakkadanak Batırel’ olarak bilinen Necmettin Batırel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yeni Vizyon Belgesi kapsamı bütününde danışmanlığını gerçekleştirecek olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nu resim sosyal medya hesabı Twitter’dan ırkçı sözler ile hedef almıştı.

Necmettin Batırel, tepkiler üzerine yukarıdaki paylaşımını sildi.

Batırel, tepki çeken sözleri üzerine bugün geri adım attı ve özür diledi. Twitterdan geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu paylaşımı silen Batırel, “Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış kan çekmiştir şeklinde attığım tweet yanlış yoruma yol açmıştır. Acemoğlu ve CHP liderinden özür diliyorum. Benim Ermeni cemaatine yönelik ırkçı bir yaklaşımım olamaz, attığım tweetin bu şekilde yorumlanması üzerine bu açıklamayı yapma gereğini duydum. Yıllarca Kapalıçarşı’da kuyumculuk yaparken, ermeni meslekdaşlarımla uzun süre ticari hayatım olmuştur, hiçbir problem yaşamadım.” ifadelerini kullandı.

“Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış kan çekmiştir şeklinde attığım tweet yanlış yoruma yolaçmıştır” Acemoğlu ve CHP liderinden özür diliyorum.

— Necmettin Batırel (@necmbatirel) December 5, 2022

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version