Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Narkotik Suçlarla Mücadale Başkanı: Metanfetamin ‘Breaking Bad’ dizisi yüzünden dünyaya bela oldu

Narkotik Suçlarla Mücadale Başkanı: Metanfetamin 'Breaking Bad' dizisi yüzünden dünyaya bela oldu


Artı Gerçek – Kullanımı son yıllarda yaygınlaşan uyuşturuculardan olan metamfetamin ile ilgili açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Dr. İbrahim Seydioğulları, dünya genelinde büyük izleyici kitlesi bulunan ‘Breaking Bad’ dizisini suçladı.

Deniz Gürel’in TV100’de sunduğu Ankara’da Neler Oluyor programında uyuşturucuyla ilgili sorulara cevap veren Seydioğulları, “Metamfetamin ‘Breaking Bad’ dizisi yüzünden dünyaya bela oldu” dedi. Dr. İbrahim Seydioğulları’nın açıklamaları şöyle:

‘DİZİLER UYUŞTURUCUYA ÖZENDİRİYOR’

“Dijital platformlarda uyuşturucuya özendirme var. Metamfetamin ‘Breaking Bad’ dizisi yüzünden dünyaya bela oldu. Şu anda en büyük tehdidin sadece Türkiye için değil dünya için en büyük tehdit Metanfetamin ve bu son 4-5 yılda dünyada yaygınlaşmaya başladı. Metamfetamin özellikle buna ilişkin çok izlenen dizilerden kaynaklı olarak dünyaya bela olduğunu düşünenlerdenim hatta Ankara’da duvarda grafiti gördüm, sildirdik. İster istemez merak uyandırıyor.”

TÜRKİYE UYUŞTURUCU RİSK RAPORU

“%80’in üzerinde bekarken uyuşturucuyla tanışıyor. 15-24 yaş arası nüfusun fazlalığı bir risktir çünkü bu aralıkta uyuşturucu kullanımına başlamayı daha yoğun görüyoruz. ‘Bataklık’ bir suç geliri operasyonuydu hatta Suç Geliri birimini kurduğumuz yıl başlatılmış 2019 Aralık’ta soruşturmaya çevrilmiş, 2020’de operasyona dönüştürülmüş 74 şüpheli yakalandı, 34’ü tutuklu yargılandı.”

METAMFETAMİN NEDİR?

Metamfetamin uyuşturucu maddeleri arasında stimülan olarak da bilinen, sinir sistemindeki hücreleri uyararak etki gösteren bağımlılık yapıcı maddelerden biridir. Genel olarak hap formunda bulunabildiği gibi toz formunda da bulunur.

Halk arasında kristal, ateş buz, met gibi isimlerle de bilinen metamfetamin, kuvvetli bağımlılık yapıcı etkisi olan renksiz ve kokusuz bir madde. Metamfetaminin kısa/uzun süreli kullanımı dolaşım, solunum, nörolojik sorunlarla birlikte anksiyete, saldırganlık ve depresyon gibi birçok ruh sağlığı sorununa neden olmaktadır.

Metamfetamin, siyaset gündeminde de yer almıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Türkiye’nin uyuşturucu trafiğinin merkezinde yer aldığı açıklamalarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu, “Breaking Bad Süleyman” diyerek uyuşturucu salgınının sorumlusu olarak işaret etmişti. Gerilim mahkeme taşınmış, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “onursuz” diye hitap ettiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine “5 kuruşluk” değer biçerek açtığı tazminat davasına 1 milyon liralık dava ile yanıt vermişti.

BREAKİNG BAD DİZİSİNİN KONUSU

İlerleyen yaşlarında olan Walter White isimli bir kimya öğretmenine, tedavi edilemez düzeyde akciğer kanseri teşhisi konur ve bu, öğretmenin hayatını değiştirir. Çünkü ömrünün sonlarına yaklaşırken, o güne kadar sıradan ve normal bir öğretmen hayatı sürmüştür, ancak hem ailesinin onun ölümünden sonra rahat yaşayabilmesi, hem de ömrünün son yıllarında biraz “aksiyon” yaşayabilmek adına, çılgınca bir işe kalkışır ve diziye de adını veren olay gerçekleşir: yoldan çıkar. Eski bir öğrencisiyle, Dünya’nın en etkili ve tehlikeli uyuşturucusu olarak bilinen metamfetamin üretimine (“meth pişirmek” olarak bilinir) girer ve kimya bilgilerini kullanarak, neredeyse yüzde 100 saf metamfetamin üretir. Bu derecede saf meth piyasada bulunmadığından, çok hızlı şekilde para kazanmaya başlar, ancak tabii bu süreçte başına binbir türlü iş açılır ve dizi bunun üzerinden ilerleyen bir “kara drama”dır.(HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version