Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı: Zekat, finansal sisteme dahil edilsin

MÜSİAD Başkanı Asmalı: Cumhurbaşkanı faizi yüzde 9’a düşürsün, ‘bir daha ellemeyeceğim’ desin


Mahmut Asmalı

MÜSİAD, Türkiye’nin ‘dünyadaki ilk 10 ekonomi’ arasına girmesi için hazırladığı raporda zekat toplama ve dağıtma işlemlerinin finansal sisteme dahil olmasını istedi. Raporun sunumunu yapan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Gerek vakıflarca gerekse bireysel olarak gerçekleştirilen zekat toplama ve dağıtma işlemlerinin, gelişen finansal teknoloji yardımıyla şeffaf biçimde finansal sisteme entegrasyonu sağlanmalıdır.” dedi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’ne (MÜSİAD) bağlı Stratejik Araştırmalar Komisyonu ve Ekonomik Araştırmalar Birimi tarafından hazırlanan MÜSİAD 2022 Ekonomi Raporu’nda zekat toplama ve dağıtma işlemlerinin finansal sisteme dahil edilmesi istendi.

Türkiye’nin dünyanın ‘ilk 10 ekonomisi’ içinde yer alması için 15 önerinin yer aldığı raporun sunumunu MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı yaptı. Asmalı’nın ‘yerli ve milli ürün’ vurgusuyla sunduğu raporda şu öneriler yer aldı:

ÖNCELİKLER BELİRLENMELİ, YOL HARİTASI ÇIKARILMALI

FİNANSTA EV SAHİBİ KONUMUNA GELİNMELİ

İSLAMİ FİNANSAL ÇÖZÜMLER

GELİR ADALETİ SAĞLANMALI

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZIMetroPoll Araştırma: ‘Erdoğan’ın görev onayı 3 puan düştü’SONRAKİ YAZIDış ticaret açığı 11 ayda 100 milyar dolara dayandı

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version