Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Murat Yetkin: İmamoğlu ne Erdoğan ne Kılıçdaroğlu için kolay lokma

Murat Yetkin: İmamoğlu ne Erdoğan ne Kılıçdaroğlu için kolay lokma


Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Ekrem İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetiyle TBMM grup toplantısına katılmasını ve verilen mesajları analiz etti. “2019 seçiminden bu yana İmamoğlu lokması AK Parti’nin boğazında kalmıştı ama CHP için de kolay lokma olmadığı görülmüştü. Dün Meclis’teki manzara bunun daha rahat görülmesini sağladı” yorumunda bulunan Yetkin, İmamoğlu’na yönelik yeni hamleler beklendiğini de aktardı: “CHP yönetimi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin 2019’da seçimle kaybettiği İstanbul yönetimine yargı kararları sayesinde el koymadan 2023 seçimini kazanamayacağına inandığı kanısında. Bu nedenle İmamoğlu ve İBB’ye hükümet kanadından yeni saldırı hamleleri bekliyorlar.”

Murat Yetkin’in ‘yetkinreport.com’daki ‘İmamoğlu ne Erdoğan ne Kılıçdaroğlu için kolay lokma‘ başlıklı yazısı özetle şöyle:

“CHP Grubu dün İmamoğlu’nun gelişiyle adeta ateşlenmişti. Son zamanlarda görülmemiş ölçüde haberci ilgisi vardı… CHP yönetimine göre, Kılıçdaroğlu’nun daveti İmamoğlu’nun ‘kendisini yalnız hissetmemesi’ içindi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na -CHP’lilerin deyimiyle- şimdi ‘sahip çıkmazsa’, İmamoğlu da CHP de Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ üzerinden gelebilecek yeni hamlelerine karşı kolay hedef olabilirdi.

CHP yönetiminin nihayet 5 milyona yakın İstanbul seçmeninin oyunu alıp partilerinin 25 yıllık ‘makûs talihini’ yenen İmamoğlu’nun kolay lokma olmadığını anladığı görülüyor. Sıra, İmamoğlu’nun da bu zaferin sadece kendi karizması ve yanındaki danışmanlar grubuna bağlı olmadığını, CHP örgütü olmadan seçilmesinin imkânsız olduğunu anlamasında.”
YAZININ TAMAMI

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version