Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mithat Sancar: Konu hakkında yapılan açıklamalar yeterli

Mithat Sancar: Konu hakkında yapılan açıklamalar yeterli


Artı Gerçek- HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Artı TV’de İrfan Aktan ile Gündem Özel programına konuk oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Sancar, Demirtaş’ın savunması hakkında da açıklamalarda bulundu.

Aktan’ın, Demirtaş’ın kendisine Abdullah Öcalan’ın yerinin önerildiği ifadelerini hatırlatması üzerine Sancar, konu hakkında yapılan açıklamaların yeterli olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“O zaman için neyin hedeflendiğini çok uzun konuşmamız gerekir. Sırrı Süreyya Önder’in açıklaması bu açıdan gerçekten çok berraktı. O dönemde yaşananlarla ilgili bir tartışma yapacak şartlar ve ortam yoktur. Söyleyeceğiniz her söz kendisi içinde olduğu için de ordan söylüyor. Televizyona gönderdiği, Halk TV’ye gönderdiği açıklamada, olsaydı daha fazlasını konuşurdum ama böyle bir ortam yok. Dolayısıyla bir yerinden başladığınız zaman, konuşmanız gereken çok fazla şey var ve şu an bunların hepsini konuşabileceğiniz gerçekten şartlar yok, gerçekten ortam yok. O nedenle ben hem Selahattin arkadaşımız hem Sırrı Süreyya Önder arkadaşımızın yaptıkları açıklamaları yeterli buluyorum. Bunların esas alınması şu an, şu şartlar için kafidir ama çözüm süreciyle ilgili muhasebeyi çok daha farklı zamanlarda çok daha geniş yapmakta bir ihtiyaçtır” dedi.

Sancar, Altılı Masa’nın adayı hakkında ise şu açıklamalarda bulundu:

“Ortada iki şey var, bir defa isim konuşmuyoruz bu bir, yöntem öneriyoruz. Altılı Masa, kendi adayını belirler, bu sayın Kılıçdaroğlu olur başka biri olur. Bunu bilmiyoruz, biz doğrudan o tartışmanın bir parçası değiliz. Biz nitelikleri sayıyoruz, sürecin nasıl işlemesi gerektiğini belirtiyoruz. Ne demek bu? Belirlenen aday, bizim daha önce açıkladığımız deklarasyonumuzda tutum belgemizde temel ilkelere uygun bir şahsiyet mi, bunu taşıyabilecek bir şahsiyet mi? Bizimle doğrudan diyalog, açık müzakere ve mutabakat yöntemiyle görüşmeye gelecek mi? Mesele bu. Kim olursa olsun.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version