Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mehmet Şimşek uzun süre sonra Erdoğan’la fotoğraf verdi

Mehmet Şimşek uzun süre sonra Erdoğan'la fotoğraf verdi


Ankara kulislerinde mayıs ayında ismi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yerine konuşulan Mehmet Şimşek’in bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la tesis açılışına katılması dikkat çekti. O dönem isminin açıklanmasını istemeyen Şimşek’e yakın bir kaynak Cumhuriyet gazetesine, “Mehmet Bey, Doha, Londra, New York ve Paris merkezli uluslararası fon ve yatırım bankalarını yönetiyor. Dolayısıyla çok yoğun, gündeminde siyaset yok” demişti.

Uzun süredir siyaset arenasında gözükmeyen Şimşek bugün ise Erdoğan’la Silivri’deki ‘Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni’ne katıldı.

Tören öncesi helikopter pistinde diğer bakanlarla Erdoğan’ı bekleyen Şimşek, kurdele kesilirken de cumhurbaşkanının hemen yanındaki isimdi. Nebati ise törende yer almadı.

‘TRAKYA ENERJİDE HUB OLACAK, DOĞALGAZ FİYATI TÜRKİYE’DE OLUŞACAK’

Öte yandan Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Trakya’nın enerjide hub (merkez) olacağını söyledi. ”Putin ile görüşmelerimizi yaptık. Adımlarımızı atıyoruz. Trakya doğalgazda enerji de bir hub haline gelecek. Bununla ilgili çalışmalarımızı bölgemizdeki enerji ortaklarımızla yürütüyoruz. Doğalgaz referans fiyatı Türkiye’de oluşacak” diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Nükleer enerjiyi de eklediğimizde enerji alanında bambaşka bir seviyeye yükselteceğiz. Libya ile yaptığımız anlaşmanın yol açtığı rahatsızlıkların gerisinde enerji yatırımlarının bir asırlık derinliğe sahip olması yatıyor. Enerjide yeni kazanımlar elde etmek için yoğun çaba harcıyoruz.

‘ÇEVRECİLİK BAHANESİYLE ÖNÜMÜZE MAYINLAR DÖŞENİYOR’

Ülkemizin engellenme atılımlarını aşa aşa geldik. Çevrecilik gibi bahanelerle önümüze döşenen mayınların farkındayız. Aşamadığımız sıkıntılarımız mevcut. Önümüzdeki dönemde hedeflerimize daha kararlı güçlü şekilde yürüyeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version