Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Marmaris ve Datça’da halk toplantılarında tecrit vurgusu


MUĞLA – TJA, DBP ve HDP öncülüğünde Marmaris ve Datça’da halk toplantıları gerçekleştirildi. Toplantılarda tecrit ve savaş gündemi tartışıldı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde Muğla’da yapılan halk toplantıları bugün Marmaris ve Datça ilçelerinde gerçekleşti. Çok sayıda kişinin katıldığı toplantılar, HDP ilçe binalarında yapıldı. Savaş, tecrit ve kimyasal silah kulanımı üzerine tartışılan toplantılarda, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Marmaris ilçesinde DBP Ege Bölge Eşsözücü Neslihan Arviş, HDP MYK üyesi İdil Uğurlu, Datça ilçesinde DBP MYK üyesi Mehmet Şirin Tunç ile HDP Muğla İl Eşbaşkanı Fulya Erdoğan katıldı. 

SAVAŞ HÜKÜMETİ: AKP-MHP

Marmaris’te konuşan İdil Uğurlu, Türkiye’de açık bir faşizimin yaşandığını belirterek, bu faşizmin kurumsallaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Ülke içerisinde iktidarın aynı zamanda savaş politikalarıyla kendisini ayakta tutmaya çalıştığını söyleyen uğurlu, Rojava’ya yönelik saldırılara dikkati çekti. Uğurlu, dünyaya korku saçan DAİŞ’e karşı Rojava’nın verdiği büyük mücadele ile aşıldığını söyleyerek, “Rojava’ya yönelik saldırılar halkların birlikte yaşamını boğmaya yöneliktir. Savaş hükümeti olan AKP-MHP iktidarı, savaşı her yere yaymak istiyor” dedi.

‘ASKER CENAZELERİ YAKILDI’

Federe Kurdistan Bölgesi’nde süren savaş ve kimyasal silah kullanımına da işaret eden Uğurlu, Türkiye’nin bu savaşta geldiği aşamada kendi askerlerini yaktığı iddialarına değindi. Bu iddiaların aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Uğurlu, “Yoksul halkın çocukları savaştırılıyor. Mermi fiyatı ve savaşın maliyetini açıklayan iktidar, sanki bunun sorumlusu halkmış gibi gösteriyor. Bu savaşın bedelini bizlere ödetmek istiyorlar. Bu savaşa karşı halklar olarak karşı durmamız gerekir. Bu savaşa karşı bulunduğumuz her alan ve her yerde mücadele edeceğiz” diye belirtti.

KİMYASAL SİLAH

Kimyasal silahın bugün Federe Kurdistan’da, yarın başka halklar üzerinden kullanılacağını dile getiren Uğurlu, “Dünyanın gözü önünde Kürtlere yönelik kimyasal silah kullanılıyor. Ancak bütün dünya bu savaş ve insanlık suçuna gözlerini kapatmış, kullaklarını tıkamış. Biz toplumlara sesleniyoruz. Kendi bulundukları ülkede iktidarları zorlamaları gerekir. Kimyasal silah bugün sadece Kürtlerle sınırlı kalmayacak. Her canlıyı etkileyecek” ifadelerini kullandı.

‘ÖCALAN’IN GÜCÜNDEN KORKUYORLAR’

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Uğurlu, “Sayın Abdullah Öcalan’dan aylardır haber alınamıyor. Avukatlarıyla görüştürülmüyor. Tüm başvurular reddediliyor. Sayın Öcalan’a disiplin cezaları vererek, görüştürülmüyor. Bu cezalar ve tecrit Sayın Öcalan’ın gücünden korktuklarını gösteriyor. Çünkü HDP, HDK ve Rojava modeleni halkların önüne koyan sayın Abdullah Öcalan’dır. Kürt sorunun demokratik yollarla çözümü ve Ortadoğuda’daki savaşların son bulması açısından Öcalan önemli bir aktördür. İmralı’dan başlayıp bizlere kadar sirayet eden tecrite karşı her yerde mücadele etmeliyiz. Tecrit altında yaşamak istemiyorsak ilk olarak tecridi İmralı’da kırmalıyız” diye konuştu.

MANİSA 

Datça ilçesinde de aynı başlıklar altında halk toplantısı yapıldı. Yine Manisa’nın Salihli ilçesinde bu eksende TJA, DBP ve HDP yöneticilerin katılımıyla toplantı düzenlendi. Savaş, tecrit ve kimyasal silah kullanımına karşı tartışmalar yürütülerek, yapılması gereken eylem ve etkinlikler üzerine tartışıldı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version