Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mardin’de homofobik saldırı: Mahkeme koruma talebini reddetti

Mardin'de homofobik saldırı: Mahkeme koruma talebini reddetti


Mazlum BUCUKA


Mardin – Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşayan M.O ve bir arkadaşı, 18 Aralık’ta üç kişi tarafından homofobik tehdide ve fiziksel saldırıya maruz kaldı. Saldırıdan sonra mahkemeye suç duyurusunda bulunan M.O. geçen sene de aynı kişiler tarafından saldırıya uğradığını ifade ederek koruma talep etti. Ancak Mardin Aile Mahkemesi, ‘ısrarlı takip yok’ diyerek koruma talebini reddetti.

‘ORGANİZE EDİLMİŞ BİR SALDIRIYDI’

Arkadaşıyla dolmuş durağında beklerken saldırıya uğradığını belirten M.O. yaşananları şöyle anlattı:

“Durakta konuştuğumuz bir kişi, o sırada gelen bir araca bindi ve bizi de “soğuk havada beklemeyin gideceğiniz yere bırakalım” diyerek davet etti. Biz de çekinsek de bindik. Araçta, geçen sene de beni darp eden Kadir Karataş da vardı. Biraz ilerledikten sonra arabanın el frenini çekti ve bana “beni hatırladın mı, in arabadan seni öldüreceğim” şeklinde tehdit ve hakarette bulundu. Araçtan indi ve . arkadaşımı da yumruklayarak arabadan indirmeye çalıştı. O sırada durakta tanıştığımız diğer kişi de bana saldırmaya başladı. Arkadaşımı arabadan indirip darp ettiler, ben de o sırada kaçarak jandarma karakoluna doğru koşmaya başladım. 155’i aradım. Polis ekibi yanıma geldi, olayı anlatarak şikayetçi olduğumu söyledikten sonra polis merkezine gittik”

‘LGBTİ+ OLDUĞU İÇİN BU SALDIRI GERÇEKLEŞTİ’

M.O’nun avukatı Leyla Kaya olayla ilgili, tehdit, hakaret, kasten yaralama, nefret ve ayrımcılık suçlarından suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Artı gerçek’e konuşan Kaya, “M.O. LGBTİ+ olduğu için bu saldırıya uğradı ve darp edildi. Bu saldırı sadece kasten yaralama değil, nefret suçu içeriyor. Soruşturma bu yönde yapılmalı ve iddianame de nefret ve ayrımcılık suçları üzerinden hazırlanmalı” dedi.

MAHKEME KORUMA TALEBİNİ REDDETTİ

Suç duyurusunda bulurken M.O’nun hayati tehlike altında olduğunu vurguladıklarını belirten Kaya buna rağmen mahkemeni bu talebi reddettiğini söyledi:

“Koruma kararı verilmesini istedik çünkü üç kişi tarafından darp edilmiş ve tekrar darp edilme ya da başka bir şekilde zarar verme gibi durum söz konusu. Öncesinden de bir darp olası var. Bir yıl önce de darp yaşanmış. Mahkeme 6284 sayılı yasada ayrımcılık yasağını ve eşitlik ilkesini göz önünde bulundurarak koruma verilebilirdi ancak Mardin Aile Mahkemesi kararı reddettiğini bugün tarafımıza tebliğ etti.”

Avukat Leyla Kaya

İHD MARDİN: KİMSE ÖTEKİLEŞTİRİLMEMELİ

Olayla ilgili İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin şubesi de suç duyurusunda bulundu. İHD’den Avukat Feyzi Adsız, bu olayın kendilerine ulaşan ilk homofobik saldırı olduğunu belirterek “Bireylerin düşüncesinden ,cinsel yöneliminden kaynaklı ötekileştirilmemesi gerekmektedir” diye konuştu.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version