Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mardin Havalimanı’nın adı, Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştiriliyor

Mardin Havalimanı'nın adı, Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştiriliyor


Mardin’de miting şeklindeki toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, kente 8,5 milyar lira değerinde yatırım yaptıklarını söyledi. Mardin’de petrol arama çalışmalarını da hızlandırdıklarını anlatan Erdoğan, bugün 3 petrol kuyusunun açılışını yaptıklarını belirtti.

Erdoğan ayrıca, Mardin Havalimanı’nın adının Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirileceğini açıkladı.

Konuşmasında, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesiyle ilgili eleştirilerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenen Erdoğan “Bay Kemal 6 yaşındaki çocuğu konuşuyorsun, o bir felaket, bizim ciğerimiz yanıyor. O ayrı bir konu. 10, 11, 12, 13, 14 yaşında Kandil’e kaçırılan yavrular için bir kelime ettin mi?” dedi.

‘NEFESLERİNİ KESECEĞİZ’

Belediyelere kayyım atanmasını savunan ve çeşitli suçlamalarda bulunan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Eli silahlı teröristlerin tepesini nasıl ezdiysek, siyasetçi görünümlü uzantılarının da nefeslerini, demokrasi, hak ve özgürlükleri genişleterek keseceğiz. Hep birlikte ülkemize dört elle sarılarak ortak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Demokrasimizin eksikleri varsa onları tamamlayacağız. Eser ve altyapımızın eksikleri varsa onları gidereceğiz.”

SEÇİM MÜZİĞİ KÜRTÇE OLARAK DA ÇALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mardin mitingi sırasında 2023 seçimleri için hazırlanan seçim müziği de çalındı. Seçim müziği Türkçe ve Kürtçe olarak seslendirildi.

Yücel Arzen tarafından bestelenen “Türkiye Yüzyılı” şarkısının sözleri şöyle:

“Yarın değil hemen şimdi. Vursun davullar sedamızı deli deli. Derdimin dermanı çaresi çok belli. Türkiye Yüzyılı insanlığın müjdesi. Yarın değil hemen şimdi. Doğ doğ doğ ey güneş… Üstümüze dök ışıklarını dağılsın bulutlar. Mazlumlar söylesin şarkılarını. Başlasın Türkiye Yüzyılı…” (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version