Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mahmur’da tecride karşı eylemlerin startı verildi


HABER MERKEZİ – PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar eylemde olacaklarını açıklayan Mahmur Mülteci Kampı sakinleri, herkese harekete geçmeye çağırdı.

Mahmur Mülteci Kampı’nda PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle başlattıkları eylemin startını verdi. “Dün geçti, yarın geç olacak tecridi bugün kıracağız” şiarıyla yapılacak eylemlerin startını verdiklerini belirten İştar Meclisi Koordinasyon Üyesi Xurbet İşlek, Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar eylemlerinin devam edeceğini ifade etti.

İşlek, açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı: “Önderlik ile özgür bir yaşam sürmeden bir gün, bir dakika daha geçirmeyeceğimizi tüm dünyaya ve kamuoyuna ilan ediyoruz. Bu nedenle kamp halkı olarak bugünden itibaren eylemlerimize start verdiğimizi açıklıyoruz. Çünkü Önder Öcalan Kürt halkını iradesi, varlığı ve özgürlüğüdür. Bu nedenle tüm Kürt halkı nerede olursa olsun bir an önce Önder Öcalan için el ele vermelidir. Önder Öcalan kırmızı çizgimizdir ve 24 yıldır ağır bir tecrit altında tutuluyor. Bizler de kamp halkı ve Kürt halkı olarak bunu kabul etmiyoruz. Önder Öcalan’ın yaşamına yönelik her geçen gün artan tehlikeler bizi endişelendiriyor. Bu yüzden rahat bir nefes alabilmemiz için Önder Öcalan’ın ailesi ve avukatları bir an önce görüşme gerçekleştirmelidir. Bu tecridin bir an önce kırılması için her gün saat 14.00’te burada eylem gerçekleştireceğiz. Eylem programımızda seminer, önderliğin analizleri, sinevizyon gösterimleri vb. çeşitli etkinlikler ve halk ziyaretleri yer alıyor.”

Açıklama sloganlarla sona erdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version