Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Maçoğlu: Belediyenin elektriği kesilerek hizmet etmemiz engelleniyor


DERSİM – Dêrsim Belediyesi’nin biriken borçları nedeniyle elektriklerinin kesilmesine tepki gösteren Dêrsim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Bu bir ödeme meselesi değil, üstten hizmet etmemizi engellemeye çalışan anlayışın parmağı” dedi.

Dêrsim Belediyesi Hizmet Binası ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nün, biriken elektrik borçları nedeniyle enerji şirketi tarafından elektrikleri kesildi. Yaklaşık 14 milyon borcu bulunan Belediyenin elektriğinin  kesimine tepki gösteren Dêrsim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu basın açıklaması yaptı.

‘HİZMET ETMEMİZ ENGELLENİYOR’

Maçoğlu, mevcut krizden zarar gören belediyelerden biri olduklarını ve geçmişte 200-300 bin gelen bir faturanın şimdilerde 2 milyon geldiğini söyleyerek, “Belediyelerin gelirleri ise  %300-400 oranında yükselmedi. Bu durumdan dolayı da belediyeler zor durumda kalmaya başladı. Bir şirket borcumuzu ödeyemediğimizden dolayı en az 7-8 yerde elektrik kesintisine gitti. Bugün de hizmet binasında elektrik kesintisi yapıldı. Faturaları ödemiyorlar diyorlar ama gücümüz oranında ödüyoruz. Bize ‘insanlara maaşlarını ödemeyin, evine ekmek götürmesin, karar verin ya bizim paramızı ödeyeceksiniz ya da işçilerin maaşlarını ödeyeceksiniz’ diyorlar. Hiç ödeme yapmadılar, deniliyor. 2022 yılı içerisinde 4 milyon 600 bin TL ödeme yaptık ama paranız olmadığı zaman nasıl ödeme yapabilirsiniz? 12-13 milyona çıkan borcun 4 milyon 600 bin TL’si ödenen borcun, idari hizmet binasının 400 bin TL olan borcu için elektriği kesmek, belediyenin hizmet etmesini engellemektir. Bu bir ödeme meselesi değil üstten hizmet etmemizi engellemeye çalışan anlayışın parmağı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version